În gardă de sărbători

Un pacient a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Județean Timișoara

Timișenii au petrecut Sfintele Paști în sânul familiei, în ciuda unor mici probleme de sănătate. Pe mâinile medicilor au ajuns doar cei cu afecțiuni serioase. ”Am avut mai puține prezentări în urgență decât ne-am fi așteptat.

În 24 de ore, am înregistrat în jur de 150 de pacienți, sub media de 180-200 de prezentări. În general am avut cazuri mai grave: crize de inimă, accidente vasculare cerebrale și mai puțin dureri epigastrice și vărsături, cauzate de consumul de alimente.

Probabil cazurile mai puțin severe se vor prezenta începând de mâine”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara. În ziua de Paște, elicopterul SMURD din Timișoara a efectuat două misiuni, de la Oradea la Cluj-Napoca, pentru un copil de trei ani cu insuficiență respiratorie, și de la Arad la Timișoara pentru un pacient cu traumatism.

Lumina Sfântă la Urgențe

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns și la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara.

”O infirmieră ne-a adus lumina și paștile de la biserica de lângă spital. Deși au fost multe cazuri în noaptea de Înviere cu patologie diversă de la infarct la afecțiuni neurologice, a fost o gardă liniștită fără scandalagii sau persoane înjunghiate ca în alți ani. Noi am fost bucuroși că am petrecut timpul împreună în folosul pacienților”, a declarat medicul Niculina Claudia Julea.

Un singur pacient a ajuns direct de la biserică pe patul de spital. ”Un tânăr din Giroc care a ținut tot Postul Paștelui a suferit o stare lipotimică și a căzut în biserica din sat.

A avut două răni minore la cap. După investigațiile și îngrijirile efectuate, acesta s-a putut întoarce acasă”, a precizat Niculina Claudia Julea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns