Furturi, îmbrânceli și falsuri la alegerile din PNL Timișoara

Furturi, îmbrânceli și falsuri la alegerile din PNL Timișoara

Alegerile din PNL Timișoara au luat o turnură neașteptată. S-a ajuns să fie nevoie de intervenția poliției, chemată pentru a tempera elanul unora și pentru a clarifica împrejurările în care au dispărut buletinele de vot. Susținătorii lui Raul Ambruș, în frunte cu Liviu Cocean, Claudiu Chira și Cătălin Iapă, au primit acceptul de la București pentru a continua alegerile și l-au ales pe Ambruș în fruntea PNL Timișoara, cu 293 de voturi, față de numai 15 câte a avut Cosmin Tabără

Cea mai mare parte a celor care-l susțineau pe viceprimarul Timișoarei plecaseră, însă, din sală, după ce Alin Nica a anunțat că alegerile nu se mai organizează. Imediat, președintele interimar al PNL Timiș, împreună cu secretarul general Dănuț Groza și cu deputatul Cosmin Șandru, au organizat o conferință de presă, în care au detaliat motivele care au stat la baza anulării scrutinului de sâmbătă.

În primul rând, spune Nica, alegerile au degenerat pentru că au existat multe persoane fără drept de vot, care nu aveau domiciliul în Timișoara și nu figurau pe convocator.

O parte dintre aceștia au forțat intrarea în sală, acesta fiind și motivul pentru care a fost angajată firma de pază: ”Ne așteptam la așa ceva”, a declarat Dănuț Groza, care a precizat că au fost identificați cei care au instigat și au susținut acest episod care a dus PNL într-o situație penibilă. Groza susține că a fost îmbrâncit de deputatul Claudiu Chira (acest Șoșoacă al PNL, după cum l-a numit primarul din Sânnicolau Mare), iar Nica a precizat că regretă că l-a susținut pe Chira pentru a ajunge deputat.

CITEȘTE ȘI: Foto! Alegeri cu poliție și bodyguarzi la PNL Timișoara

S-au produs și alte lucruri impardonabile la alegeri. După cum spune Alin Nica, s-a furat ștampila partidului și cea a președintelui PNL, fapt pentru care se vor face plângeri penale. Nica va propune sancțiuni severe împotriva celor care s-au dedat la astfel de practici, urmând a se discuta în BPJ pașii care vor fi făcuți pentru reinstaurarea ordinii în partid și pentru anularea alegerilor:

”Avem de-a face un grup de oameni care se joacă de-a alegerile. Există pârghii statutare ca să le anulăm”, a declarat Nica, susținând că aceste scene triste din PNL sunt ”ultimele zvâcniri ale unor rămășițe ale fostei conduceri a filialei”.

În același timp, președintele interimar al PNL Timiș a spus că deține mai multe elemente, printre care și prezența în sală a ministrului agriculturii Adrian Oros, un apropiat al lui Ludovic Orban, care pot fi privite ca o formă de presiune în privința influențării votului din PNL Timiș la alegerile naționale din cadrul partidului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Furturi, îmbrânceli și falsuri la alegerile din PNL Timișoara

Lasă un răspuns