Furnizorii de gaz fac noi promisiuni

Localitățile Ghiroda, Giarmata Vii, Dumbrăvița și, parțial, Timișoara rămân fără gaz

La sediul Ministerului Energiei, a avut loc miercuri o nouă întâlnire – sub conducerea secretarului de stat Robert Tudorache, la care a participat prefectul județului Timiș, Eva-Georgeta Andreaș – cu operatorii distribuitori de gaze naturale Delgaz Grid și Premier Energy, reprezentanți ai OMV Petrom, E.ON Energie România, SNTGN Transgaz și ANRE, pentru identificarea unei soluții în vederea asigurării continuității furnizării și distribuirii gazului în unele localități din județul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Gest extrem făcut de patronul unei firme! Bărbatul şi-a tăiat gâtul, la serviciu

Urmare a aceste întâlniri, OMV Petrom își asumă sprijinirea furnizorilor și distribuitorilor prin asigurarea accesului la SNT (sistemul național de transport al gazelor), până la 1 martie 2019.

Totodată, se constituie un grup de lucru din toți factorii implicați, în coordonarea Ministerului Energiei, care va identifica soluția tehnică și legală de a se asigura furnizarea gazului în zonă, după 1 martie 2019.

Totodată, Delgaz Grid și Premier Energy își vor asuma, după 1 martie 2019, responsabilitatea pentru furnizarea gazului în zonă.

DANIELA DAMIAN

Îngrijorare și bucurie

Cu mare nerăbdare, dar și îngrijorare au așteptat finalizarea întâlnirii de la Ministerul Energiei, primarii localităților timișene de întreruperea gazului metan.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Un șef din primărie primește cadouri de zeci de mii de euro de la o firmă de apartament

După terminarea reuniunii, Petru Roman, primarul Detei, ne-a declarat că el e convins că în câteva ore se va relua livrarea gazului și speră că până în luna mai nu vor mai fi probleme:

”Sperăm ca în cinci-șase ore să avem gaz în locuințele oamenilor, la spitalul din localitate, iar de mâine în școlile afectate.

Vreau să cred că promisiunea furnizorilor de gaz și a distribuitorilor e foarte serioasă”.
SIMONA VASI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns