Funcţionarii publici, în joc de glezne

Din cea mai mică dintre comune până la cel mai mare oraș, cu cât cresc concret salariile primarilor și viceprimarilor, după majorările decise de Parlament

Funcţionarii publici nu au obţinut absolut nici o majorare de salariu, în ciuda luărilor de poziţie repetate şi a acţiunilor sindicale anunţate cu surle şi trâmbiţe.

Angajaţii din administraţia publică locală au fost lăsaţi la o parte atunci când s-au operat creşteri salariale la bugetari, fiind recompensaţi doar cei care activează în sănătate şi educaţie.

Nemulţumirea funcţionarilor publici a culminat cu declanşarea unor acţiuni de protest, care ar fi trebuit să culmineze cu o grevă generală, luna trecută.

Brusc, însă, protestul a fost amânat, sindicaliştilor promiţându-li-se că revendicările lor vor fi luate în discuţie în septembrie, un fel de Sfântul Aşteaptă în variantă tehnocrată.

Ca atare, discuţiile au fost întrerupte, nimeni nu a mai comentat, aşteptându-se luna septembrie.

Mandatul actualului guvern expriră în noiembrie, aşadar nu prea există speranţe mari ale sindicatelor pentru a rezolva ceva, mai cu seamă că s-a demonstrat că poziţia lor de forţă nu este indestructibilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *