Funcționarii din administrație vor să fie hrăniți ca polițiștii locali

Sindicaliștii din administrația publică locală solicită acordarea unei norme de hrană pentru toți funcționarii publici și personalul contractual. Demersul este generat, pe de o parte, de salariile mici din sistem (jumătate dintre angajați încasează în jur de 1.000 de lei net), iar pe de alta, de veniturile considerate exagerat de mari ale polițiștilor locali, plătiți tot din bugetele locale.

Tiberiu Negrei, liderul sindical al funcționarilor publici timișeni, spune că norma de hrană pentru un polițist local este de 1.000 de lei pe lună, în timp ce restul angajaților nu primesc nici un ban!

”Nu se poate ca pentru unii să fii mumă, iar pentru alții, ciumă! Nu se mai poate continua așa, să ne furăm căciula. Avem legea tichetelor de masă care nu se aplică, legea vaucherelor de vacanță, care iarăși nu se aplică, dar pentru unele categorii observăm că se poate. Polițiștii locali fac parte tot din administrația publică locală, ca și ceilalți angajați, așa că nu vedem nici un impediment pentru extinderea acestei măsuri la întreg personalul din administrație. Nu există nici o rațiune și nici un motiv legal pentru a crea asemenea discrepanțe între diverse categorii din cadrul administrației publice locale. Mai mult decât atât, această măsură va fi aplicabilă în limita bugetului local, aprobat prin hotărâre de consiliu. Așadar, va fi la alegerea ordonatorilor de credite să o aplice sau nu, neafectând nicidecum bugetul de stat”, a declarat Negrei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Funcționarii din administrație vor să fie hrăniți ca polițiștii locali

 1. Care aia stau in frig? A se merge in piata Libertatii unde vara sa nu faca insolatie, iarna de frig politistii locali stau pe canapele la centrul militar. In tramvaie, in piete si in cartiere ii vezi din ani in pasti. De cat stau in frig de treci prin parcul Rozelor, Central sau Alpinet esti furat ziua la pranz de hoti. Unde sunt politistii care patruleaza vara pe biciclete, inca invata sa se tina de ghidon?

 2. Normal ar fi sa nu fie diferente intre mediul privat si angajatii la stat.
  Se cer prea multe privilegii pentru un sistem supraincarcat, cu multi oameni de valoare profesionala
  indoielnica,in institutii deloc performante.
  Tot felul de sporuri, prime,vechime, tichete,bilete,hrana,imbracaminte,incaltaminte…….etc.
  Daca o persoana de 25 de ani face acelasi lucru ca una de 50 de ani normal e sa aiba acelasi salariu. Deasemenea un functionar pe acelasi post dintr-o primarie de comuna sa aibe acelasi salariu ca si unul din alta comuna. In momentul de fata sunt diferente mari in multe locuri, mascate sub diverse interpretari legislative.
  De politistii locali…..nu mai vorbim. as fi curios cati dintre cei existenti trec probele fizice si scrise care se cer noilor aspiranti….sau nu e nevoie ????
  Si uite asa risipim banii tarii degeaba in loc sa trecem la un sistem modern in care se rezolva electronic minim 50% din problemele pentru care faci x drumuri la o primarie.
  Penibila situatie , usor de rezolvat………. daca se doreste

Lasă un răspuns