Funcţia doboară gradul

robu 4

Conflictul intern din PNL Timiş a intrat, deja, în obişnuinţă. Ar fi ceva anormal ca primarii din Sânnicolau Mare, Deta sau Dudeştii Noi (capii grupului rebel) să înceapă să colaboreze cu Nicolae Robu, preşedintele al cărui comportament este condamnat de către edilii răzvrătiţi.

Până şi Robu pare că s-a împăcat cu situaţia, chiar dacă, din când în când, anunţă măsuri radicale în privinţa primarilor. E vorba, însă, mai mult de o declaraţie politică decât de o decizie concretă, pentru că, la cum este legislaţia actuală, o excludere din PNL a primarilor rebeli nu ar aduce nimic bun partidului, pus în situaţia de a pierde câteva localităţi importante.

„Nici măcar cei din PSD nu m-au atacat atât de tare precum o fac aceşti primari”, spune Nicolae Robu, o declaraţie care arată clar că edilul Timişoarei ştie bine despre ce este vorba, dar tolerează situaţia tocmai din considerente politice. Faptul că este contestat de un număr însemnat de primari este, desigur, o dovadă certă că Nicolae Robu nu stăpâneşte perfect situaţia din partid şi că are probleme de ordin politic.

Acestea îi fac pe rebeli să se considere îndreptăţiţi atunci când cer mazilirea preşedintelui, venind cu argumentul grupului anti-Robu destul de consistent. Este, bineînţeles, o temă de discuţie, dar se pierde din vedere aspectul cel mai important: funcţia administrativă a şefului PNL Timiş.

Alături de cea de la Cluj-Napoca, poziţia PNL de la Primăria Timişoara este cea mai puternică din ţară şi pentru un partid ar fi sinucidere curată să renunţe la o astfel de funcţie. Cum structura centrală nu poate renunţa la Robu, nici primarul Timişoarei nu o va face cu edilii rebeli, din acelaşi motiv: funcţiile administrative doboară gradele politice.

Acest cerc vicios face pârtie PSD-ului, care, paradoxal, e firesc să facă ce zice Robu, atunci când vorbeşte de atacurile venite din interior, mai puternice decât cele ale opoziţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *