Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine.

„Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne!”, este mesajul președintelui ANPC, după ce comisarii au controlat sute de magazine Mega Image din țară. Au găsit, printre altele, fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a acestui an, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image din țară.

Au fost controlate 233 de unități.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea se pregătește de grevă

Comisarii ANPC au găsit fructe și legume cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie), fără a avea menționată corect țara de proveniență, produse alimentare expirate, produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă, cuptoare murdare, nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor, produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj, nereguli privind modul de prezentare şi publicitate a sucurilor din fructe şi a băuturilor răcoritoare, spații de depozitare murdare, produse alimentare cu acumulări de gheață în ambalaj, agregate frigorifice deteriorate, cu zone cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere rupte, etc.

S-au dat 485 de amenzi în valoare de 5,1 milioane lei, 99 avertismente, în 17 magazine au fost oprite temporar serviciile, pentru 9 locații s-a propus închiderea temporară, până la 6 luni, iar pentru alte 8 magazine închiderea temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

„Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, și în țara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacția consumatorilor de acolo.

Cred că habar nu au că există portocale cu bube și mandarine-boabe la hectar”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fructe stricate, cu mucegai și pete, produse expirate, prețuri greșite într-un lanț de magazine

  1. cu observatia ca delhaize a fuzionat cu ahold acu cativa ani, ahold care care detine vreo 60% din actiuni. deci horia sa invete mai degraba olandeza. mai ales ca olandejii astia ne-au vrut si ei in schmenghen tot cat austriecii…

    dar nu-i nimic, asteptam cu nerabdare mancarea „eco”, faina de greieri si alte goange pentru ca italienii(cu meloni, cu dreapta care face drege rupe lantul… l-a rupt😂🤣😂🤪) tocmai ce au „dat unda verde” la mancarea tip prosteala verde pentru spalati pe rumegus. fermierii? pai ce e cu ei? las-asaaa, pai cum, nu ne zice uie sa lasam larloaga un sfert din suprafata agricola? ba daaaa. si atunci nu cumva scazand productia va creste pretul? ba daaaa. si uite asa le bagi pe gat la fraieri niste 🐞🐜🐛. cam la fel cu combustibilii fosili, cresti pretul, maresti impozitul…si ui asa fortezi electricele… Si de ceva vreme tot se vb de boli, ba disease x, ba nu-sh ce malarie, ba epidemie de rujeola si gripa… si mai nou se tot descopera ca mastile nu prea ajuta. vai ce surpriza😂🤪. bine ca s-au imbogatit unii din ele, inclusiv sotia unui ministru al sanatatii de la noi care le vindea fara bon fiscal. dar atunci sa incercam sa vaxcinam, logic, nu? Si deciziile astea de saracire a populatiei cica se numesc „valori europene”, „civilizatie”, „democratie”. ăăă… 😂🤣😂🤪. hai pa, culca-te romane in somnul cel … asa era imnu, ca nu mai stiu?

    #neocolonialism

    #psihopati malthusieni MAP

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *