Frontiera de vest, luată cu asalt de migranți

Frontiera de vest, luată cu asalt de migranți

Mai multe grupuri de migranți au fost oprite la frontiera cu Ungaria. Poliţiştii din cadrul Sectorului de Frontieră Borș au descoperit, pe raza localității Tămășeu, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, opt bărbați, care se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei.

Cei opt au fost conduși la sediul poliției pentru verificări în urma cărora a reieșit că aceștia provin din Turcia, au vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, și doreau să  ajungă în vestul Europei.

Polițiștii au mai stabilit că  grupul a fost transportat în zona de frontieră de un bărbat care urma să îi preia de pe teritoriul ţării vecine, după ce aceștia ar fi trecut frontiera pe jos.

Călăuza, un cetățean belgian, în vârstă de 47 de ani, şofer al unui microbuz, a fost depistată în Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni, pe sensul de ieșire din țară.

„În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt turci. Totodată, şoferul belgian este cercetat pentru săvârşirea infracțiunii pentru trafic de migranți, iar la finalizare vor fi luate masurile legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Un alt grup, de 18 migranți, a fost depistat de poliţiştii  din cadrul Sectorului de Frontieră Turnu – judeţul Arad. Grupul era format din  cetăţeni din Siria, Iran şi Irak,  printre aceștia numărându-se 15 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani şi trei minori dintre care cel mai mic are 10 luni, iar cel mai mare, 17 ani.

Ei au fost prinși la mai puțin de 100 de metri de linia frontierei, iar unei femei de 29 de ani, din grup, i s-a făcut rău, la fața locului fiind chemat un echipaj al ambulanței, care i-a acordat primele îngrijiri.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara,  au descoperit mai mulți migranți, ascunși în interiorul unui camion încărcat cu piese auto.

16 cetăţeni din Siria, Irak, Turcia şi Egipt încercau astfel să iasă ilegal din ţară. Șoferul autotrenului era un cetățean turc, în vârstă de 52 de ani, care este cercetat acum pentru trafic de migranți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns