Fritz, reacție la atacul lui Simonis: „Să renunțăm la abordări arogante și să colaborăm cu toții pentru dezvoltarea Timișoarei”

Fritz, reacție la atacul lui Simonis: „Să renunțăm la abordări arogante și să colaborăm cu toții pentru dezvoltarea Timișoarei"

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat la atacul liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, care a declarat public că edilul-șef al capitalei Banatului „încearcă din nou să arunce praf în ochii timișorenilor”.

„Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun ”bețe în roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni.

Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca “bețe în roate”? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor.

Apelul meu de ieri exact despre asta vorbea: despre deschiderea unui dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare și Primăria Timișoara și timișoreni. Dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat.

În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid”, a scris Dominic Fritz, într-un comunicat remis redacției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *