Fritz bugetează proiectele pe care le-a găsit de-a gata și mai nimic ca idei proprii

Fritz bugetează proiectele pe care le-a găsit de-a gata și mai nimic ca idei proprii

Peste 500 de milioane de lei ar trebui să absoarbă Timișoara în acest an din fonduri europene pentru proiecte edilitare. Infrastructura din cartiere, incluzând transportul în comun, termoficarea, alimentarea cu apă, canalizarea sau locurile de parcare, dar și investițiile în educație și sănătate ar fi printre prioritățile administrației municipale, potrivit proiectului de buget întocmit de Primărie și lansat spre dezbatere publică.

Cum sunt împărțiți banii cetățenilor, care sunt proiectele strategice care vor fi demarate și alte informații pot fi aflate de cei interesați la adresa de internet https://buget.primariatm.ro, unde pot fi transmise recomandări, sugestii sau contestații, prin completarea unui formular atașat proiectului de buget.

Un buget de peste două miliarde de lei, mai precis, ar trebui să aibă Timișoara în acest an, conform proiectului respectiv. Unul generos nu doar din perspectiva sumei, ci și a îmbunătățirilor pe care ar trebui să le aducă pentru viața de zi cu zi a timișorenilor.

 

Fritz, un mare zero la capitolul inițiativelor, tună Robu

Dincolo de fard, însă, realitatea este că cele mai multe dintre inițiativele prinse în proiectul de buget datează din perioada fostei administrații. Echipa lui Dominic Fritz se rezumă, așadar, să materializeze proiectele inițiate de ex-primarul Nicolae Robu și mai deloc obiective proprii.

Fostul edil-șef taxează, de altfel, lâncezeala care domnește acum la Primărie, dar nu iartă nici ipocrizia lui Fritz și a apropiaților săi care bat toba pe tema ”grelei moșteniri”. ”Ia să vedem unul câte unul marile proiecte de investiții ale administrației Fritz, anunțate cu mândrie de însuși Fritz! Fritz declară că marile șantiere care încep anul acesta sunt: Podul ILSA/ISHO – moștenire Robu; Pasajul Solventul – moștenire Robu; reabilitarea infrastructurii de pe Bd. Stan Vidrighin – moștenire Robu; construcția noii maternități din zona Căii Bogdăneștilor – moștenire Robu”, spune fostul primar în prima parte a unei postări pe facebook în care demontează cam toate realizările pe care și le arogă Dominic Fritz.

De pildă, cele 503 milioane de lei care ar trebui să intre din fonduri europene în diverse investiții sunt – ați ghicit – pe bază de proiecte moștenite de Fritz de la Robu, mai exact: continuarea marilor șantiere de pe Bd. Cetății și Calea Bogdăneștilor, schimbarea rețelelor de distribuție a căldurii și a apei calde, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea a 27 de kilometri de piste pentru biciclete, modernizarea școlilor și spitalelor timișorene.

Chiar și la infrastructura gândită pentru anul viitor, cel al Capitalei Culturale Europene, Fritz e un simplu executant al planurilor lui  Robu, care cuprind Centrul Multicultural de pe str. Mărășești, modernizările cinematografelor Studio, Timiș și Dacia, valorizarea turistică și artistică a Turnul de Apă din Iosefin, dar și investițiile la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity.

”Domnule Fritz, chiar nu te rușinezi să nu ai absolut niciun proiect propriu, nici la un an și trei luni de mandat?”, îi bate obrazul ex-primarul actualului ocupant al celui înalt jilț al municipalității.

 

Totuși, actualul primar are și concepții originale

E un pic exagerată, totuși, afirmația lui Robu cum că Fritz e complet gol de idei. Actualul șef al Primăriei se gândește, de pildă, să reconfigureze Piața Victoriei. Deși cetățenii au cerut, desigur, multe lucruri de îmbunătățit prin oraș de-a lungul anilor, însă niciodată redesenarea pieței ultracentrale și în același timp un simbol al Revoluției, căci acolo a curs sânge, dar s-a petrecut și istorica proclamare a Timișoarei ca oraș liber de comunism, în decembrie 1989. Poate și din motivul ăsta design-ul locului ar trebui lăsat neatins, dar iată că Fritz are totuși și inițiative originale.

”Am construit un buget care va menține Timișoara drept orașul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România și care va pune în valoare uriașul său potențial”, clamează Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Foto: Un TIR condus de un șofer beat a spulberat 31 de mașini într-un oraș din Germania

În ce privește proiectul de buget, propunerile și întrebările cetățenilor sunt așteptate până la data de 20 februarie, urmând ca în data de 21 februarie, de la ora 17, să fie organizată dezbaterea publică online. Cei care vor să participe la dezbaterea online, sunt rugați să comunice adresa lor de poștă electronică și recomandările prin e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Fritz bugetează proiectele pe care le-a găsit de-a gata și mai nimic ca idei proprii

  1. Si cind termina proiectele anterioare/in curs/mostenite ce facem ?
    Asteptam vreo doi-trei ani pina le scrie ….se analizeaza, se aproba si incep ?
    Proiectele trebuie intocmite continuu, pt a avea tot timpul proiecte in derulare pt modernizarea orasului si a tarii…..dar na, nu e totuna cu a te lauda zilnic pe internet

Lasă un răspuns