Fraude la examenul de magistratură

Concursul pentru admitere la Institutul Național de Magistratură (instituție care-i școlește pe viitorii judecători și procurori) este în toi, prima etapă, cea de verificarea a cunoștințelor juridice, având loc duminică.

Dintre cei 2.770 de candidați care se ”bat” pe 200 de locuri, 92 sunt din Banat (72 din județul Timiș și 20 din Caraș-Severin). Concursul în sine se desfășoară până la sfârșitul lunii octombrie, la București.

Printre aspiranții la roba de magistrat au existat și candidați care au încercat să fraudeze examenul.

Deși înainte de începerea concursului, concurenților li s-a cerut să nu aibă asupra lor decât ustensile pentru scris (exclus telefoane, alte mijloace de comunicare sau bagaje), nu toți au înțeles să se conformeze.

Potrivit judecătorului CSM Cristi Danileț, unul dintre observatori a sesizat că un candidat, pe care l-a însoțit la un moment dat la toaletă, părea să aibă asupra lui un telefon.

Acesta a negat, dar pus de față cu unul dintre jandarmi să își golească conținutul buzunarelor, a fost nevoit să recunoască adevărul.

Într-o altă sală, o concurentă a fost surprinsă cu o notiță pe picior, pe care o ascundea sub marginea fustei. Ambii candidați au fost eliminați, fără a mai avea dreptul ca în următorii cinci ani să mai susțină un concurs de admitere în magistratură.

Cazurile prezentate mai sus nu sunt însă o excepție, în fiecare an înregistrându-se tentative de fraudare a acestui examen. Anul trecut, de exemplu, în mai multe toalete din incinta instituțiilor de învățământ în care s-a susținut concursul, au fost găsite fițuici ascunse.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns