Francisc Boldea, vicepreședinte al Asociaţiei Municipiilor din România pentru Regiunea Vest

intalnire asociatia municipiilor

La Arad avut loc întâlnirea de înființare a structurii regionale a Asociaţiei Municipiilor din România pentru Regiunea Vest, care are în componență judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

La eveniment a fost invitat și primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea alături de primarii din celelalte 11 municipii ale regiunii vest, respectiv Arad, Timișoara, Lugoj, Reșița, Caransebeș, Deva, Hunedoara, Lupeni, Petroșani, Vulcan și Orăștie.

În cadrul întrevederii s-au discutat problemele cu care se confruntă în prezent municipiile, modalități de rezolvare a acestora, schimburi de bune practici în diverse domenii.

A fost abordată și relația dintre comunitățile locale și administrația centrală, necesitatea transferului de la nivel central la nivel local al unor atribuții privind dezvoltarea economica locală.

De asemenea, s-a discutat și despre accesarea fondurilor europene și promovarea unor proiecte de lege referitoare la activitatea administrației locale.

Pe ordinea de zi, alături de alte probleme organizatorice privind înființarea și funcționarea sucursalei, a fost alegerea conducerii acesteia.

În funcția de președinte al sucursalei a fost ales ing. Gheorghe Falcă, primarul Aradului, iar în cele de vicepreședinți, prof. ing. Francisc Boldea, primarul Lugojului și ing. Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.

Înființarea acestei structuri la nivelul Regiunii Vest este de mare importanță pentru dezvoltarea zonei întrucât coagulează eforturile tuturor municipiilor din componență și oferă posibilitatea unei abordări armonioase și coerente a problemelor comune cu care se confruntă aceste localități.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *