FOTO-VIDEO – Timişoara are un nou campion naţional la box! „Îi calcă pe urme lui Flavius Biea, poate chiar îi va depăşi performanţele”

Boxul timişorean propune un nou nume pentru marea performanţă!

Horia Trif, pugilist aflat sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Biea la CS Banatul, a cucerit în weekend titlul de campion naţional la categoria de vârstă sub 22 de ani, învingând în drumul spre medalia de aur patru sportivi!

În limitele categoriei 64 de kilograme, el s-a impus în finala competiţiei desfăşurate la Brezoi (judeţul Vâlcea) în faţa ploieşteanului George Dumitrescu, boxer pregătit de celebrul Titi Tudor, fost antrenor al lui Leonard Doroftei.

Prin prestaţiile sale de la Campionatul Naţional, Trif a atras atenţia oficialilor Federaţiei Române de Box, care îl iau în considerare pentru europeanul din Rusia, ce va avea startul în 7 martie.

Elevul lui Gheorghe Biea are 21 de ani, şi-a pus pentru prima dată mănuşile în mâini în 2010, iar în prezent locuieşte alături de mama sa în Elveţia.

Pregătirea pentru competiţii o face la Timişoara, în sala CS Banatul de pe strada Nera, dar se antrenează şi în Ţara Cantoanelor.

„Horia este un sportiv de viitor. Promite mult, îi calcă pe urme lui Flavius Biea, probabil că îl va întrece ca sportiv la amatori. A fost descoperit de maestrul Ilie Koş, apoi l-am preluat eu. Este legitimat la CS Banatul, va fi trecut pe noul meu club, Viitorul, după definitivarea actelor, în aproximativ o lună. Este un copil bun, foarte tehnic, a evoluat extrem de mult în ultimul an, peste aşteptările mele. L-am lămurit să facă performanţă şi iată că a ieşit campion naţional. L-au văzut şi cei din Federaţia Română de Box. S-au încheiat înscrierile pentru europeanul din Rusia, rămâne de văzut dacă va putea fi trecut totuşi pe listă. A făcut spectacol la Brezoi, are un box modern, care se practică acum, probabil că în viitor va fi luat în considerare pentru mondiale şi pentru Jocurile Olimpice”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Biea.

VIDEO: Meciul din finală cu ploieşteanul George Dumitrescu:

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns