Fostul șef al Poliției Rutiere Timiș, condamnat la trei ani cu suspendare. A primit foloase necuvenite de la subalterni

Nicușor Marcel Crăciunescu, fostul șef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, fiind obligat, totodată, să presteze o sută de zile de muncă în folosul comunității și să achite suma de 15.ooo de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Fostul șef al poliției rutiere a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara fiind acuzat că, în luna martie 2014, a pretins și a primit de la ofițerii Cosmin Bledea și Vasilică Gîrbaci două seturi (opt bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen.

Pe data de 25 martie 2014, cei doi inculpați au fost avansați la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliție.

Totodată, anchetatorii au mai descoperit că și în 2013, Nicușor Marcel Crăciunescu a primit foloase necuvenite de la doi agenți de poliție (inculpații Sorin Drăghici și Adrian Dincă), respectiv un set de anvelope, de această dată pentru mașina soției sale, și un televizor LCD.

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a remiterii acestor bunuri, unul dintre agenți a fost mutat, conform dorinței sale, în cadrul Compartimentului accidente grave din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancționat pentru abaterile constatate în activitatea sa.

Pe parcursul procesului de judecată, însă, din lipsă de probe concludente și fără echivoc, s-a constatat că de fapt bunurile primite de Crăciunescu au fost date cu scopul de ”a intra în grațiile” acestuia, întrucât fostul șef de la Rutieră nu și-a exercitat influența în privința doleanțelor celor care i-au făcut acele cadouri.

Prin urmare, completul de judecată a schimbat încadrarea faptei, din luare de mită în abuz în serviciu. Iar în ceea ce-i privește pe inculpații Cosmin Ionuţ Bledea, Vasilică Gîrbaci, Sorin Drăghici şi Adrian Dincă, acuzați inițial de procurori de dare de mită, instanța i-a achitat, neexistând probe care să ateste o cauzalitate directă între bunurile date șefului lor și promovarea și mutarea lor într-un alt compartiment.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns