Dr. Dorel Săndesc: Evoluția naturală a acestei epidemii este spre stingere, dar comportamentul populaţiei îi dă oxigen

dorel sandesc

Doi timșeni au fost diagnosticați, miercuri, cu noul coronavirusului. Numărul de cazuri confirmate, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, ajunge astfel la 516 de la începutul epidemiei. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș atrage atenția că pacienții oncologici necesită măsuri crescute de protecție pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus.

„Dacă ați fost diagnosticat cu o boală oncologică, stați acasă pe cât de mult posibil! Pentru a proteja viața dvs. și a celor din jur, renunțati la deplasările care nu sunt absolut necesare în perioada pandemiei cu noul coronavirus!”, este mesajul celor de la DSP Timiș.

În țară, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire.

„Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede. Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem în continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios. 200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”, este de părere prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Dr. Dorel Săndesc: Evoluția naturală a acestei epidemii este spre stingere, dar comportamentul populaţiei îi dă oxigen

  1. Mda, tot felul de deștepți cu masca doar pe gura !
    Dacă le ceri sa o poarte si pe nas-vorbim de spații închise, magazine, etc-se uita la tine ucigaș de parca ar vrea să sară la bătaie!
    Ăștia suntem.
    Si chiar merita astfel de personaje, ca oameni mi-e greu să îi numesc, sa se convinga pe pielea lor de potențialul distructiv al acestei maladii !

Lasă un răspuns