Fostul premier Victor Ponta a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Rovinari – Turceni”

ponta 1

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ”Şova şi Asociaţii”, au fost achitaţi joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Rovinari – Turceni”.

În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu, iar Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, au fost achitaţi.

În cazul lui Dumitru Cristea, instanţa a decis să îi interzică, pe perioada detenţiei şi pe o perioadă de 3 ani după ispăşirea pedepsei, mai multe drepturi. Totodată, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Complexul Energetic Oltenia şi îl obligă pe Dumitru Cristea la plata către societate a sumei de 2.384.418 lei, reprezentând despăgubiri civile materiale, dar şi acţiunea în civil a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fostul premier Victor Ponta a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Rovinari – Turceni”

  1. greu de inteles daca nu prezentati detalii! parca era vorba de niste contracte fictive sau masluite prin care s-au sustras bani de la „stat” de cabinetul de avocatura! acum aflam ca cel care a dat banii a fost condamnat la 4 ani de inchisoare+recuperarea prejudiciului iar toti ceilalti , care au luat banii au fost achitati!????

Lasă un răspuns