Fosta clădire a ziarului „Timişoara” a ajuns într-o stare jalnică

ziarul Timisoara

Locul în care cândva a funcţionat ziarul Timişoara a ajuns acum o ruină cu… termopane, în care oamenii străzii şi-au găsit culcuş. Imobilul se află sub stăpânirea necondiţionată a aurolacilor.

Curtea, locul în care jurnaliştii care lucrau acolo au dorit să facă o cafenea, pentru ca bănăţenii să le fie mai aproape, este acum îmbibată cu un miros de nedescris.

Pe vremuri, dar în această clădire mulţi ingineri şi-au făcut temeinic temele de casă. Se spune că avea un sistem de încălzire performant, realizat de specialişti de la Universitatea Politehnica. În interior exista un postament din şine metalice, pentru că acolo se testau motoare de mare capacitate, care erau prinse în şuruburi, iar clădirea are o fundaţie solidă, proiectată special pentru a nu permite transmiterea vibraţiilor.

Trebuie menţionat faptul că, la momentul închirierii acestei clădiri de către jurnalişti, s-a interzis scoaterea şinelor, iar acestea au fost acoperite.

boschetari

Fosta redacţie a ziarului „Timişoara” s-a transformat într-un depozit de deşeuri. Curtea este lăsată de izbelişte, plină de mizerii şi buruieni crescute alandala. Este încă una dintre dovezile pe care le oferă administraţia locală în privinţa conservării patromoniului local…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fosta clădire a ziarului „Timişoara” a ajuns într-o stare jalnică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *