Fosta casă a lui Ceaușescu reintră în jocul imobiliar

vila ceau

Aceasta, cel puțin, este speranța cu care consilierii județeni au alocat 2,265 milioane de lei pentru achiziția unui teren situat pe bd. C.D. Loga nr. 46-48 din Timișoara.

Președintele CJT, Titu Bojin, a explicat că este vorba despre un teren situat în fața fostei vile a lui Ceaușescu, de circa 400 de metri pătrați, care le aparține urmașilor familiei Lang, proprietari ai clădirii în care funcționează Centrul Cultural Francez.

„Este terenul franțuzoaicei pe care anul trecut nu am reușit s-o convingem să vândă. În curtea Centrului Cultural Francez se află 148 de metri pătrați de teren care este al nostru. Am putea face schimb. Dacă reușim să luăm terenul din fața casei lui Ceaușescu, înseamnă că redevenim acționari majoritari la Intercenter Service și putem noi, consiliul județean, să decidem ce facem acolo”, a explicat Bojin.

Consiliul Județean Timiș deține 45,62 la sută din capitalul social al firmei Intercenter Service SA, la care a participat cu fosta vilă a lui Ceaușescu de la bd. C.D. Loga, acționar majoritar devenind acum câțiva ani, printr-un artificiu economic, Grupul Tender.

În anul 2010 era vorba ca pe terenul de pe Loga să fie ridicat un hotel cu șase etaje din rețeaua Hilton, dar aceasta nu s-a mai întâmplat. Vila de protocol din vremea comunistă stă, de mai mulți ani, fără tencuială, iar în spațiul ultracentral nu se întâmplă nimic.

De mai mulți ani, consilierii județeni, atât actualii, cât și cei din mandatul precedent, susțin că vor să iasă din Intercenter Service și din alte parteneriate păguboase, dar nu fac nimic concret.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *