Fosta cantină a Liceului Pedagogic, transformată într-un loc ultramodern de servire a unui ”brunch” sănătos

Fosta cantină a Liceului Pedagogic, transformată într-un loc ultramodern de servire a unui ”brunch” sănătos

Fosta cantină a Liceului Pedagogic, transformată într-un loc ultramodern de servire a unui ”brunch” sănătos

Cantina Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara, închisă pe perioada pandemiei, a primit o nouă înfățișare. Concept unic în România, concretizat după o idee înfiripată cu ceva timp în urmă a directoarei Claudia Muntean, fosta cantină este acum un spațiu ultramodern, în care cei aproximativ 1.500 de elevi și 120 de angajați ai unității de învățământ pot servi, pe toată durata programului școlar, o varietate de feluri de mâncare sănătoasă.

Lucrările de reamenajare au fost realizate cu bani proveniți din bugetul școlii, de la asociația unității de învățământ ( Asociația Pledoarie pentru Performanță) și din proiectele europene derulate de colegiu.

CITEȘTE ȘI: Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost huiduit la Iași, de Ziua Unirii: ”Mulțumesc mult. Eu chiar vă iubesc!” (video)

”Spațiul fostei cantine a școlii a fost renovat și reamenajat după un concept occidental (celebra cafeteria) menit să corespundă cerințelor moderne de: organizare ergonomică a spațiului, de alimentație sănătoasă dar și nevoii de socializare.

Astfel, PEDA FRESH CORNER poate găzdui aproximativ 70 de persoane și oferă un meniu variat și echilibrat, gândit de un nutriționist, pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiiilor, dar și pentru a-i ajuta să se concentreze la școală.

Atât elevii cât și personalul școlii pot servi produse sănătoase și delicioase preparate de noi (salate, sandwichuri calde sau reci, budincă de chia, fresh de protocale, ceai etc.) într-un ambient asemănător unui food court în condiții de igienă maximă pornind chiar de la modul de plată și anume doar cu cardul”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

Prețurile produselor care pot fi servite la Peda Fresh Corner – o alternativă sănătoasă a obișnuinței elevilor de a-și cumpăra produse recongelate de patiserie de la chioșcul unei francize, din imediata apropiere – sunt cuprinse între 6 și 25 de lei.

Din meniul ”brunch”, pot fi alese: salata grecească cu miere și sirop de arțar, salata veselă de pui, salata tortellini, salata cu linte, spanac și avocado, chiflă cu omletă și brânză chedar, chilflă cu prosciutto și mozzarella, budincă chia, tartă cu șuncă, dar și gogoși.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fosta cantină a Liceului Pedagogic, transformată într-un loc ultramodern de servire a unui ”brunch” sănătos

  1. Peda fresh corner…. Acest liceu este în Marea Britanie? Întreb și eu. Halal pedagogie! Probabil vă e rușine că sunteți români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *