A fost semnat contractul pentru drumul spre autostradă prin Dumbrăviţa

La Consiliul Județean Timiș s-a semnat marți contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea DJ 691: lărgirea la patru benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (Km 12+975)”.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, axa prioritară 6 și prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. Contractul a fost semnat de Călin Dobra, președintele CJT, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest–Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba despre drumul care merge din Timișoara prin Dumbrăvița și Giarmata până la autostrada spre Arad. Lucrarea va fi contractată în regim proiectare și execuție și se va desfășura în două etape. În prima, va fi lărgită la patru benzi porțiunea de la centură până la autostradă, iar în cea de-a doua, cea din Timișoara prin Dumbrăvița.

Durata de realizare a fost estimată la 56 de luni, întrucât la cea de-a doua etapă se va putea trece abia după ce va trece perioada post-implementare a proiectului de prelungire a liniei de troleibuz 14 din Timișoara, care trece prin Dumbrăvița și care a fost realizat tot din fonduri europene.

Lărgirea la patru benzi a acestei bucăți de șosea implică mutarea unei părți din stâlpii pentru troleibuze.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “A fost semnat contractul pentru drumul spre autostradă prin Dumbrăviţa

  1. Foarte bine gandit e necesar un drum de patru benzi care sa faca legatura Timisoarei cu autostrada spre Arad. Lucrarile trebuiesc demarate imediat. Felicitari CJTimis.

  2. Lucru negândit de la inceput.bani aruncați.nu e soluția bună să treacă prin comuna descărcarea autostrăzii.va fi dezastru cu circulația.

Lasă un răspuns