Fost şef al Poliţiei Timiş, inspector-şef la Jurassik Park

Fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Timiş (IPJT), Săndel Palade este astăzi pensionar şi s-a retas la ţară, la Cenei, unde spune că îşi găseşte liniştea.

Acolo a cumpărat o casă şi, după ce a pus-o la punct, a început să se ocupe de curte şi de grădină.

sandel paladeToată suflarea comunei ştie că în curtea gospodarului se găsesc dinozauri, lebede, păuni, păsări flamingo, palmieri – toate confecţionate din anvelope, lemn, doze de suc şi bere şi folie de polietilenă.

De multe ori se întâmplă ca elevii de la şcoală să vină să viziteze curtea lui Săndel Palade şi să se minuneze de ce a realizat gospodarul.

Fostul şef al poliţiştilor timişeni afirmă că poarta casei sale este niciodată închisă: „Toată lumea e bine-venită la mine!”.

CITEŞTE ŞI:
Limuzina, suport de covoare în Lugoj

Din vorbă în vorbă, Sorin Palade ne spune că s-a născut în judeţul Galaţi, fiind lipovean, iar în copilărie, când mergea la bunici, în Deltă, la Mila 23, îşi aduce aminte că era vecin cu Ivan Patzaichin: „Era mai mare ca mine şi a plecat din satul natal la Dinamo, când avea 14 ani. Eu, pe vremea aceea, eram un copil…”.

Săndel Palade e un bun gospodar, fiind învăţat cu munca. A fost obligat să lucreze de când avea 16 ani. După ce a terminat zece clase a muncit în trei schimburi şi a făcut liceul la seral.

Apoi, a urmat şcoala militară şi a fost repartizat la Aeroportul Timişoara. A urcat pe scara ierarhică până a ajuns comandatul IPJ Timiş, după care s-a pensionat.

Acum are o căsuţă frumoasă, o curte pusă la punct pe care a vrut s-o amenajeze altfel şi o grădină unde a cultivat goji, mure, zmeură şi unde creşte găini de rasă şi capre (una este dintr-o rasă la care masculul poate ajunge la 130 de kilograme).

Fiecare animal are un nume, fiind mângâiat şi alintat de stăpân. Nu lipsesc nici păunii, opt exemplare multicolore înfrumuseţând grădina. Un imens câine caucazian e stăpân peste toate aceste vieţuitoare.

„E păcat să stai la ţară şi să nu faci nimic”, explică, în câteva cuvinte, Săndel Palade, cum de au răsărit în curtea sa atâtea animale, dar şi personaje coborâte, parcă, din Jurassic Park şi alte pelicule cinematografice.

cenei

cenei1

cenei2


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
emil 30 august 2015
Va salut GOGU si NEA FANE cu stima! Si dl Palade am inteles ca este deranjat de mirosul creat de Smithfield dar nu are ce sa faca fara o functie necesara. Nu i-ar sta rau ca primar! Privind cifrele din anii in care a fost inspector sef si rezultate bune ale politiei Timis, am siguranta ca poate administra o comuna si un sat de 3000 de oameni, de asemenea gospodari. Degeaba ai oameni gospodari daca varful lor de reprezentanta nu este la randul lui (actualul primar). Sa traiti!
nea fane 30 august 2015
pai la Cenei, ori e jurassik park ori cocina de porci..redactorul sef al R.B.stie ???
gogu 30 august 2015
el nu simte mirosul de la porcinele Smithfield-ului ???