Fost primar timișean, reţinut pentru luare de mită

farcalau 1

Procurorii DNA Timișoara l-au reţinut, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pe fostul primar al comunei timişene Peciu Nou, Ioan Fărcălău. Într-o primă fază, oamenii legii au descins la locuința acestuia, având informații că fostul edil-șef a aranjat contracte publice în schimbul unor sume de bani.

După ce a fost dus la sediul DNA pentru audieri, procurorii au stabilit că, în timpul mandatului său ca primar, Ioan Fărcălău a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând cinci la sută din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

În schimbul banilor, fostul primar i-a promis martorului că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, urma să se asigure ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, contractele respective să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situații de lucrări, facturi fiscale etc.).

La două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri i-a dat lui Fărcălău, în nouă tranșe, 129.200 de lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de cinci la sută). Ulterior, în cursul anului 2015, martorul i-a mai dat 2.000 euro și un ceas de mână.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns