Fost consilier local și membru PRU, suspectat că a provocat moartea unui tânăr de 37 de ani și a părăsit locul accidentului, produs în vestul ţării

Un accident soldat cu moartea unui tânăr de 37 de ani a avut loc luni spre marți, noaptea, 28 februarie, în jurul orelor 2-3, în raza localității Căpruța din județul Arad.

Victima era pieton, se deplasa pe marginea drumului național pe partea dreaptă a acestuia în direcția de mers spre Arad. Bărbatul a fost lovit de un autoturism, dar șoferul acestuia a părăsit locul accidentului.

Bărbatul de 37 de ani a murit pe loc în urma impactului cu autoturismul. Poliția din Arad a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Polițiștii din cadrul Poliției Rutiere Arad, după o muncă de cercetare minuțioasă au dat de urma șoferului care ar fi provocat accidentul mortal dintre Bătuța și Căpruța în noaptea de 28 februarie, în jurul orei 1 și 30 de minute.

Dar să începem cu începutul… La fața locului, între Căpruța și Bătuța, pe sensul de mers Arad-Deva, polițiștii care au cercetat împrejurările accidentului în urma căruia un tânăr – Dacian Pășcuțiu, din Lipova – de 37 de ani a murit (fiind descoperit pe marginea drumului) au găsit și o carcasă de la o oglindă de mașină – din partea dreaptă a unui autoturism.

Ulterior, împreună cu specialiști de la RAR, polițiștii au identificat că oglinda provine de la o mașină Opel Vectra C de culoare gri metalizat (producție 2002). Imediat s-au contactat toate secțiile de Poliție din județele țării pentru a se verifica dacă și unde s-au emis autorizații de reparație pentru mașini marca Opel Vectra C, la scurt timp după producerea tragediei. În Arad au fost găsite 32 de astfel de mașini.

La un moment dat, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Arad din cadrul IPJ Arad au primit o confirmare de la omologii din Hunedoara, mai precis de la Poliția Hunedoara, conform căreia în în 28 februarie, după-amiaza, un cetățean s-a prezentat acolo pentru a declara că între Deva și Hunedoara crede că a lovit un câine, dar că nu știe ora, în data de 27 februarie. Mașina deținută de respectivul este un Opel Vectra C.

Ei bine, cel care a declarat că a lovit câinele pe traseul Deva-Hunedoara este fostul consilier local municipal Adrian Pavel Mureșan și membru al Partidului România Unită. Acesta, așa a declarat, se pare că a avut treabă în Deva în data de 28 februarie și, după amiaza, după ce și-ar fi rezolvat treburile, s-a dus și a declarat incidentul cu câinele.

Polițiștii suspectează că, de fapt, Mureșan a accidentat mortal tânărul de la Lipova, după care s-a dus la Hunedoara și a declarat că a lovit un câine.

În același timp, din declarațiile adunate la Poliția Arad a reieșit faptul că Dacian Păscuțiu, tânărul de 37 de ani care a decedat, a consumat, într-un birt, băuturi alcoolice până când a fost surprins și accidentat mortal fiind aflat pe un Drum Național, neavând vestă reflectorizantă.

Miercuri după-amiază, Adrian Mureșan a fost reținut în trafic de către un echipaj de la Serviciul Poliției Rutiere, între Arad și Vladimirescu. Autoturismul prezenta (încă) urme de avarii, acestea nefiind reparate în totalitate.

Ulterior a dat declarații polițiștilor, fiind însoțit de un avocat.

Contactat de Special Arad, Adrian Mureșan nu a dorit să facă nicio declarație.

Precizare: calitatea legală de suspect ori doar simpla suspiciune sau chiar chemarea de a da declarații în fața organelor penale nu afectează în niciun fel prezumția de nevinovăție de care se bucură Adrian Mureșan, până la pronunțarea unei eventuale hotărâri judecătorești penale definitive de condamnare.

specialarad.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *