Formularul digital de intrare în ţară, obligatoriu începând de luni, 20 decembrie

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. 74 de țări pe lista roșie

Persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), începând de luni, 20 decembrie. Documentul conţine date despre ţara din care se vine şi despre destinaţia din România.

CITEȘTE ȘI: Guvernul a alocat bani din fondul de rezervă. Dominic Fritz: „Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad”

Potrivit Guvernului, cu ajutorul informațiilor din formular, direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Formularul digital poate fi generat electronic

Documentul trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acesta poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primeşte un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Paşii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID. Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Formularul digital conţine următoarele informații: numele şi prenumele, datele de identificare şi de contact; țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate; localitatea şi adresa de destinaţie în România; mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România; data intrării în România; datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România şi va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Formularul digital de intrare în ţară, obligatoriu începând de luni, 20 decembrie

  1. Alt nivel de control si monitorizare cu care sa ne obisnuiasca incet-incet, pentru ca se vizeaza controlul total al oamenilor, sub pretextul de siguranta, sanatate, si chiar libertate. Asta ar trebui sa faca numai cei care nu sunt cetateni romani, nu si cetatenii care au dreptul sa plece si sa vina fara sa se explice. Ce fac cetatenii in varsta care nu au sau ne se pricep la folosirea internetului, emailului? Ii vanam si ii amendam? Un guvern care este disperat si simte ca moartea se apropie, implementeaza asemenea tampenii.

Lasă un răspuns