Fondurile atrase de o comună timişeană, de trei ori mai mari decât veniturile proprii

Fondurile atrase de o comună timişeană, de trei ori mai mari decât veniturile proprii

Fondurile atrase de o comună timişeană, de trei ori mai mari decât veniturile proprii

Pentru comuna timișeană Topolovățu Mare, unitate administrativă ce reunește șase sate cu circa 2.600 de locuitori, anul 2024 înseamnă, din perspectiva bugetului comunal recent adoptat, un program de realizare a unor venituri cifrate la 24,4 milioane de lei.

Aleșii locali contează pe faptul că aproape trei milioane din această sumă vor fi colectate pe baza impozitelor pe venit, profit și câștiguri din capital, impozitul pe proprietate urmând să contribuie cu încă un milion, iar cota rezervată de TVA și alte taxe asimilate, cu alte două milioane.

Totuși, greul bugetului din acest an va fi dus de fondurile atrase ca subvenții, care se vor cifra la o sumă de aproape trei ori mai mare decât cea ”recoltată” din economia locală.

Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în vistieria acestei comune vor intra 4,7 milioane de lei, prin programul Anghel Saligny, alte 600 de mii, iar prin Programul Național de Redresare și Reziliență, încă două milioane.

Fondul european agricol de dezvoltare va aduce și el două milioane de lei, decontările din programele accesate în anii anteriori vor reprezenta încă două milioane, iar alte administrații vor contribui prin subvenționare cu diferența de 6,4 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Timișoara, orașul cu cele mai mari impozite din România

Chiar și cu aceste sume record pentru această comună, bugetul este construit pe deficit, cheltuielile, estimate la 25,3 milioane de lei, fiind mai mari decât veniturile prognozate la prima strigare.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *