Fondurile alocate primăriilor în cadrul Programului Iluminat Public s-au epuizat, vineri, după 7 minute de la lansarea sesiunii

Fondurile alocate primăriilor în cadrul Programului Iluminat Public s-au epuizat, vineri, după 7 minute de la lansarea sesiunii

Fondurile alocate primăriilor în cadrul Programului Iluminat Public s-au epuizat, vineri, după 7 minute de la lansarea sesiunii.

Fondurile disponibile în cadrul Programului Iluminat Public, lansat vineri dimineaţa, au fost rezervate integral în 7 minute de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Imagini foarte rare, surprinse în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți (video)

De vineri, începând cu ora 10:00, unităţile administrativ-teritoriale înscrise în Programul Iluminat Public au putut depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

„Programul se adresează unităţilor administrativ-teritoriale organizate de la nivel de comună, oraş sau municipiu care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică”, precizează reprezentanții ministerului.

Bugetul alocat acestei sesiuni de finanţare este de 500 de milioane de lei. Finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Finanţarea în cadrul acestui program a fost acordată în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, respectiv:

pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;

pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;

pentru oraşe – maximum 3.000.000 lei;

pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 50.000.000 lei;

pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;

pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

Potrivit sursei citate, înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% a bugetului alocat programului.

sursa: Ministerul Mediului

alba24

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fondurile alocate primăriilor în cadrul Programului Iluminat Public s-au epuizat, vineri, după 7 minute de la lansarea sesiunii

Lasă un răspuns