Fonduri europene pentru trei drumuri din Timiș. Valoarea totală a proiectelor este de aproape cinci milioane de euro

jude 1

La Palatul administrativ au fost semnate astăzi, de Consiliul Județean Timiș și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest contractele de finanțare pentru trei proiecte, în valoare totală de peste 4,7 milioane de euro.

Semnatarii contractelor au fost Călin Dobra, președintele CJT, și Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Proiectele vor fi finanțate în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 6, Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale – Apel pentru proiecte nefinalizate.

În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate și cu contracte de execuție încheiate.

Primul proiect contractat de CJT, pentru modernizarea DJ 588 Șemlacu Mare – Ferendia, pe o lungime de 4,435 kilometri, va fi implementat pe parcursul a cinci luni.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 4.572.445,86 lei, iar valoarea totală, de 4.881.015,22 lei.

Cel de-al doilea proiect contractat se referă la modernizarea conexiunilor rutiere pe DJ 592D, Hitiaș – Bacova, în lungime de 8,46 kilometri. Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 7.877.607,13 lei, iar valoarea totală, de 8.771.496,09 lei.

Ultimul proiect contractat, cel pentru modernizarea conexiunilor rutiere pe DJ 693B Iohanisfeld (DN58B) – Ivanda, va fi implementat pe parcursul a șase luni și vizează un tronson în lungime de 6,7 kilometri. Din valoarea totală de 8.263.806,20 lei a proiectului, finanțarea nerambursabilă se ridică la 7.486.424,31 lei.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 21.916.317,51 lei, din care 19.936.477,30 lei nerambursabili.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 349 de proiecte, în valoare totală de 362,40 milioane de euro, din care 286,59 milioane de euro sunt nerambursabili.

„Pe lângă faptul că am semnat aceste trei contracte, importanța deosebită a momentului este dată și de următorul aspect: cele trei proiecte de infrastructură rutieră au fost prevăzute în bugetul propriu al consiliului județean, au fost realizate, iar undeva în luna iunie a acestui an, a apărut această axă de proiecte retro de infrastructură, dându-ne posibilitatea să depunem cereri de finanțare din fonduri europene, iar banii să revină aproape integral în bugetul consiliului.

După depunerea cererilor de rambursare, avem speranța ca anul acesta sumele vor veni la CJT.

Cred că este un demers bine-venit, la nivel național, pentru ceea ce înseamnă absorbția de fonduri pe anul 2018.

Mă bucur că am reușit să facem acest lucru, chiar dacă la sfârșit de an colegii din opoziție vor avea material de critică, și anume excedentul bugetar”, a declara Călin Dobra, președintele CJT, la semnarea documentelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *