Fondul Ştiinţescu! Proiecte educaționale din Lugoj și Boldur, pe lista inițiativelor finanțate de Timişoara

Fondul Ştiinţescu! Proiecte educaționale din Lugoj și Boldur, pe lista inițiativelor finanțate de Timişoara

Fondul Ştiinţescu! Proiecte educaționale din Lugoj și Boldur, pe lista inițiativelor finanțate de Timişoara.

Vești bune pentru elevii din Lugoj și Boldur, deoarece inițiativele educaționale din municipiu și zonă primesc finanțare prin Fondul Ştiinţescu Timişoara.

Fundația Comunitară Timişoara a anunțat câștigătorii de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului Fondul Ştiinţescu Timişoara. Un total de 14 proiecte care promovează pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie vor primi finanţare prin Fondul Ştiinţescu Timişoara ediţia 6.0, iar pe listă se află și ”Profesorul Științescu și asistenții săi”, un proiect din Lugoj, dezvoltat de Asociația ”Educația- fereastra spre viitor”, iniţiativa ”Bibliocicleta STEAM” imaginată de grupul de inițiativă Bibliocicleta Lugoj, precum și ”LMSB 2.0 (Laboratorul Micului Savant Boldurean)”, un proiect propus de Școala Gimnazială Boldur, care va ajunge şi la şcolile din vecinătatea Boldurului.

CITEȘTE ȘI: Mai multă lumină într-o comună din Timiș!

Printre inițiativele dedicate școlarilor din judeţul Timiş se numără: un laborator de creştere a cristalelor, tabere rurale de ştiinţe pentru copiii din Liebling sau Boldur, experimente din chimie şi din acustică, ateliere de robotică şi informatică ce vor avea loc la CoderDojo UVT, cât şi activităţi de olărit şi grădinărit pentru tinerii din comuna Bogda şi din Timişoara.

Programul de finanțare a avut un buget total de 200.000 lei şi se află în al șaselea an de implementare. Această ediţie a fost dedicată ONG-urilor, şcolilor şi grupurilor de inițiativă din judeţul Timiş interesate să promoveze prin activităţi practice, colaborative şi interdisciplinare, domeniile STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă, matematică) în rândul copiilor şi tinerilor.

Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice.

”Se spune că e nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. E posibil ca pentru a crește un om de știință să fie nevoie de o întreagă comunitate. Ştiinţescu aduce de mai bine de cinci ani împreună comunitatea celor pasionaţi de ştiinţe şi îi provoacă să vină cu idei creative prin care să stârnească pasiunea copiilor şi tinerilor pentru domeniile STEAM. Ştiinţele sunt spectaculoase, dar mai ales practice, iar de asta se conving din ce în ce mai mulţi elevi care intră în contact cu atelierele, tururile ghidate, expoziţiile şi experimentele lui Ştiinţescu”, a spus Daniela Chesaru, director executiv la Fundația Comunitară Timișoara.

Alături de inițiativele din Lugoj și Boldur, pe lista proiectelor selectate să primească finanțare se mai află și ”STEAM la puterea inEDU” propus de Asociaţia Iniţiativa în Educaţie; ”Chimia: știință, artă sau magie?”, un proiect iniţiat de Liga Studenților Chimiști din Timișoara; ”Caravana CoderDojo – Building the Future of Computer Science”, o iniţiativă propusă de Asociaţia Ora lui Robert, la CoderDojo UVT pentru copiii din Giroc, Dumbrăvița, Moș­nița şi Ghiroda; ”Acustica – un flow magic!”, proiect i­ma­ginat de Asociaţia Părinţi în Dialog; ”Summer Camp Liebling 2023”, o tabără dezvoltată de grupul de iniţiativă PROLIBLING; proiectul ”Grădina de la Pădure”, al Asociaţiei Portic pentru comuna Bogda; ”Micro grădina mobilă 2.0 – Natura senzorială”, un proiect dezvoltat de grupul de iniţiativă ”Grădinarii veseli” pentru copiii de la Centrul de zi ”Podul Lung”; ”Smart mind”, un proiect iniţiat de grupul de iniţiativă ”Împreună creștem mari”; ”Tabăra din oraș – promovarea patrimoniului vestimentar românesc”, un proiect al grupului de iniţiativă ”Pedalăm și istoria Timişoarei învățăm”; ”Brain Train Camp – Planet Power/Green Energy”, o iniţiativă imaginată de Asociaţia Părinții Fluturaşilor; ”Laborator Interactiv de Creștere a Cristalelor”, un proiect dezvoltat de Societatea Română de Fizică – Filiala Timişoara.

Detalii despre programul de finanțare pot fi accesate pe site-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara (www.fctm.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (www.facebook.com/StiintescuTm).

 

redesteptarea

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *