Fondatorul BioNTech spune că noul coronavirus va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii

Şeful BioNTech: "Imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele seruri este posibil să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor variante"

Fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda campaniilor lente de vaccinare din unele state, scrie Reuters, conform Mediafax.

Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza întârzierilor la livrarea vaccinurilor, care lasă blocul cu mult în urmă unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel. Ugur Sahin s-a declarat optimist şi a spus că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil ca 70% dintre germani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va mai pune puţine probleme.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag. „Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”.

Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză. Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Fondatorul BioNTech spune că noul coronavirus va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *