Focare de rujeolă în Arad!

rujeola

Două focare de rujeolă cu 13 copii au fost confirmate în judeţul Arad, după ce alte două focare au fost închise săptămâna trecută, medicii atrăgând atenţia că în toate cazurile copii sunt nevaccinaţi sau au fost vaccinaţi incomplet.

În municipiul Arad, toate cazurile sunt pe aceeaşi stradă, în cadrul unei comunităţi de rromi. „În acest moment în judeţul Arad mai evoluează două focare de rujeolă, un focar cu trei cazuri, la Galşa, la copii cu vârsta între 1 an şi 6 ani, şi un focar în municipiul Arad cu 10 cazuri confirmate, la copii cu vârsta între 10 luni şi 16 ani. La copiii din Galşa, la două din cele trei cazuri au ceva antecente vaccinale, adică o singură doză din cele două, un caz nu are deloc, iar copii care fac parte din focarul din municipiul Arad majoritatea sunt nevaccinaţi”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

Conform medicilor, rujeola este o boală a copilăriei care poate fi prevenită prin vaccinare. Pentru imunizarea la rujeolă e nevoie de două doze de vaccin ROR. Cei mai mulţi dintre copiii bolnavi nu au fost vaccinaţi deloc, în vreme ce altora li s-a făcut doar o doză şi sunt vaccinaţi incomplet. De altfel, una din primele măsuri luate de medici a fost să-i verifice pe colegii copiilor cu rujeolă, iar cei neimunizaţi vor fi şi ei vaccinaţi, în condiţiile în care Aradul e pe la capătul topului ratei de vaccinare.

Medicii DSP Arad derulează mai multe campanii de promovare a vaccinării şi au apelat şi la mediatorii sanitari în cazul comunităţii de rromi pentru a recupera cât mai mulţi restanţieri la vaccinare.sau au fost vaccinaţi incomplet.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns