Focar nou de coronavirus la o multinaţională din Timişoara

Rata de infectare în Timiș, în continuă scădere

Mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate la o multinaţională din Timişoara. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la compania Valeo au fost depistate 6 persoane bolnave.

Județul Timiș a ajuns miercuri, la 2.650 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 60 au fost raportate miercuri (Timișoara – 23, Dudeștii Vechi – șapte, Sânnicolau Mare – cinci, câte două în Giroc, Urseni, Periam, câte unul în Lugoj, Zorani, Beregsău Mic, Banloc, Alioș, Honorici, Giarmata, Chișoda, Unip, Stamora Germană, Diniaș, Moravița, Saravale, Margina, Sintești, Becicherecu Mic, Moșnița Veche, Jebel, Dumbrăvița).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 23 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Miercuri, în spitalele COVID-19 din Timiș erau internați 165 de pacienți, dintre care 11 în stare gravă la Terapie Intensivă, fiind raportate și două decese.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, un nou focar de COVID-19, a izbucnit la compania Valeo din Timișoara, unde șase persoane au fost testate pozitiv. Rămân active focarele din Timișoara (Codrina, Profi, KinderWelt, Continental, Mahle, Spitalul Județean, Inspectoratul de Poliție, Căminul pentru persoane vârstnice „Inocențiu Klein”) și Lugoj (Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică).

40 de decese în țară

Până miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.298 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 675 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până miercuri, 3.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus au decedat.

„În intervalul 1 septembrie, ora 10 – 2 septembrie, ora 10, au fost înregistrate 40 de decese (27 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș–Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, șase la categoria de vârstă 50-59 ani, nouă la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 la categoria de vârstă 70-79 ani și nouă la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 40 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era, miercuri, de 7.147. Dintre acestea, 519 erau internate la Terapie Intensivă.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 1.852.088 de teste. Dintre acestea 26.543 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.521 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 10.022 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate și rezultatele a 273 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 2 septembrie.

Pe teritoriul României, 9.836 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus erau, miercuri, în izolare la domiciliu, iar 5.848 de persoane se aflau în izolare instituționalizată. De asemenea, 33.553 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată erau 45 de persoane.

Mai multe despre acest subiect, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 3 septembrie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns