Focar de infecţie într-un cartier din Timişoara

focar

O casă din Freidorf, cu încărcătură istorică, stă se prăbușească peste trecători. Aflată pe Strada Podgoriei – colț cu strada Ioan Slavici – casa pe care se află placa comemorativă a scriitorului Nikolaus Berwanger a devenit loc de refugiu pentru boschetari.

Imobilul a găzduit, la un moment dat, un cazino, însă a fost și în administrarea autorităților locale. În prezent, se află în proces de retrocedare, după cum afirmă Mitică Ioviță, președintele Consiliului de cartier Freidorf.

”Am făcut mai multe demersuri în privința acestei case. Am cerut primăriei să ne lase să o administrăm noi, să realizăm un cămin cultural al cartierului. Ni s-a răspuns însă că imobilul se află în proces de retrocedare și nu îl pot pune la dispoziția cartierului. Problema este că președinții de cartiere nu mai au acces în primărie pentru a expune problemele cu care se confruntă timișorenii.

Mai mult, se pare că Freidorful nu prezintă interes pentru administrația locală. Eu nu am reușit până acum să vorbesc cu edilul-șef, doar cu viceprimarul, dar administrația locală nu reacționează la probleme oamenilor din acest cartier. Poate anul viitor… ”, spune Mitică Ioviță.

Imobilul de pe Strada Podgoriei a devenit, în ultimul timp, adăpostul unor persoane destul de dubioase. ”Au fost scandaluri aici. A venit și poliția. De câteva ori au făcut foc în casă provocând incendii. Casa a fost bine pusă la punct, cu gresie și faianță, era un centru pentru copii, aveau și gaz, tot ce le trebuia, însă au lăsat-o în paragină”, spune o femeie care locuiește în zonă.

freidorf 2

Din interiorul imobilului se simte până în stația Expresului 7 – pentru că acolo este amplasată casa – un miros pestilențial. Podelele din încăperi nu se mai zăresc sub maldărele de gunoi, sticlele de alcool aruncate, mâncarea putrezită și hainele îmbâcsite. Tavanul stă să pice, multe dintre geamuri sunt sparte, ușile forțate, iar de pe acoperiș cad mereu țigle.

”Pe aici vin în fiecare dimineață la serviciu și mă uit tot în sus să nu îmi cadă vreo țiglă în cap. De la furtuna de anul trecut, țiglele au fost dislocate, iar acum tot pică bucăți din ele. Desigur, nimeni nu ia vreo măsură”, spune o altă femeie din cartier.

casa freidorf

De altfel, pe Strada Podgoriei se pot vedea pe trotuar țigle căzute de pe casă. Acest imobil completează lista lungă a caselor care se prăbușesc sub ochii autorităților locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Focar de infecţie într-un cartier din Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *