Foarte mulţi fermieri ar putea pierde subvenţiile

fermier 9

Oficiul Naţional al Registrului Comerțului (ONRC) a radiat, recent, mii de persoane fizice și întreprinderi individuale, pe motiv că nu s-au limitat la cinci, respectiv zece clase de activități, potrivit noilor norme legale.

Prevederea a scos din joc, în Timiş, aproape 800 de operatori economici, mai exact 675 de persoane fizice autorizate şi 115 întreprinderi individuale.

CITEȘTE ȘI: Invitaţie de neuitat de la Poliţia Locală: Şofer de „Wollvagin” parcat neregulamentar, „egzistă plamşe foto”

Printre agenţii economici radiaţi s-au numărat numeroşi fermieri, astfel încât mulţi sunt în situaţia de a pierde subvenţiile din fonduri europene.

După ce Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a avertizat că întreprinzătorii constituiţi ca PFA sau întreprinderi individuale trebuie să prezinte documentele prin care au fost autorizaţi de ONRC ulterior datei de 18 martie a acestui an, pentru a nu-şi pierde fondurile contractate, este rândul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) să vină cu precizări.

Mai exact, instituţia îi înştiinţează pe beneficiarii constituiţi ca PFA sau întreprinderi individuale că au obligativitatea ca în termen de 15 zile de la data radierii să depună la centrele județene sau locale ale APIA o declarație privind radierea, precum și, după caz, forma de organizare actuală.

Un număr mare de exploatații agricole care au fost înregistrate ca PFA şi II, depăşind, însă, numărul maxim de clase de activităţi admise de noile norme legale şi au beneficiat de plăți directe, nerambursabile, din fonduri UE, prin APIA, sunt chiar în pericolul de a li se cere înapoi banii primiţi pentru anul trecut, ca subvenţii directe.

Reprezentanţii fermierilor în cauză au cerut deja revizuirea acestei prevederi, deoarece au acţionat legal şi și-au achitat taxele și impozitele la timp.

Totodată, agricultorii respectivi cer cu insistență schimbarea legii și amânarea termenului pentru modificările pe care trebuie să le opereze la Registrul Comerțului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *