Florin Cîțu se spală pe mâini pentru creșterea alocațiilor cu 20% în loc de 40%

Florin Cîțu, eliminat complet de pe scena politică. Va pierde și funcția de președinte al Senatului (surse)

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, legat de faptul că actuala coaliție de guvernare vrea anularea dublării alocațiilor, că `sustenabil’ este doar o creștere de 20% pentru anul viitor, și nu 40% așa cum promisese fostul guvern Ludovic Orban, conform stiripesurse.ro.

Întrebat de ce se dorește de către coaliția de guvernare ca alocațiile sa nu crească cu 40% anul viitor, ci să crească doar cu 20%, premierul Florin Cîțu a declarat:

„Asta este ce… Așa s-au promis multe în trecut, țineți minte că și PSD a promis dublări, triplări… În acest moment, pe construcția bugetară pe care o luăm în calcul pe 2021, o creștere de 20% este ceea ce cred că este sustenabil”.
Florin Cîțu a ținut să precizeze că nu Guvernul anulează dublarea alocațiilor, ci a lăsat decizia la Parlament.

„Dar repet, nu este o decizie a Guvernului, Guvernul nu a luat nicio decizie în ceea ce privește alocațiile, a lăsat la latitudinea Parlamentului, în Parlament a fost făcută această modificare, dacă ea trece până când se adoptă bugetul va putea fi luată în considerare. Dacă nu, vom merge pe legislația în vigoare care are aceleași creșteri. În prezent, Guvernul nu a luat nicio decizie, azi Guvernul merge pe legislația în vigoare care prevede creștere de 40% în 2021”, a declarat premierul.

CITEȘTE ȘI: Este oficial! 25.000 de muncitori străini vin în 2021 să lucreze în România

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’.

Decizia Senatului reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senat, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Astfel, 60% din majorarea votată de fostul Parlament nu se va mai acorda.

Continuarea pe stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Florin Cîțu se spală pe mâini pentru creșterea alocațiilor cu 20% în loc de 40%

    1. Nu cred a se spala pe maini,poate se dezinfecteaza,numai. Cu ciucuri sau fara ciurucuri, un proverb romanesc,garantat 100%,verificat de generatii spune: „Din cozi de caine,nu faci ciucuri de matase” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *