Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Cîțu amenință cu ruperea Coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

Premierul Florin Cîțu a anțat, luni, consituirea unui comitet interministerial, aflat sub conducerea sa, „care să asigure, de la 1 iunie, revenirea românilor la normalitate”. Șeful guvernului a precizat că se vor elabora scenarii, în funcție de evoluția infectărilor și vaccinărilor, astfel încât în vară, economia să repornească.

CITEȘTE ȘI: Medic ATI, de 28 de ani, găsit mort. Lucra cu pacienții COVID din Spitalul Județean Timișoara și n-a mai suportat

Florin Cîțu a afirmat că la finalul lunii mai vor fi cel puțin 5 milioane  de români vaccinați, ceea ce reprezintă aproape 35% din populația adultă, iar în varianta optimistă se poate ajunge chiar la peste 6,3 milioane de români vaccinați anti-COVID.

„Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. (…)Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. (…) Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă.” a afirmat Cîțu.

Premierul a explicat și faptul că din comitetul interministerial vor face parte toate ministerele, iar ca invitați asociațiile și patronatele.

Întrebat de Realitatea Plus care vor fi, concret, măsurile de relaxare anunțate la 1 iunie, șeful guvernului a precizat că acestea urmează a fi stabilite după discuții cu părțile implicate. „Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare.(…) Aș vrea să avem o vacanță mult mai plăcută și mai sigură ca anul trecut”.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns