Florile vor inunda centrul Timișoarei

timfloralis

Festivalul Timfloralis, ajuns la cea de-a treia ediţie, îşi propune să asocieze toate metodele artistice în care florile pot fi folosite. Astfel, în weekend, mii de flori vor inunda Piaţa Victoriei şi vor umple de culoare centrul oraşului.

Timp de trei zile, organizatorii, cei de la Primăria Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, vor aduce împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologişti, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme şi comercianți, al căror scop va fi de a evidenția frumusețea naturii în context urban, tematica aleasă fiind Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expoziţii florale şi aranjamente, o serie de workshop-uri foarte interesante atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesioniști, o paradă a modei cu accesorii florale, spectacole inedite de muzică și dans, evenimente cu și pentru copii. De asemenea, în piața împodobită festiv se vor regăsi standuri expoziţionale cu vânzare.

Lucrările expuse vor fi realizate de experții societății Horticultura SA, floristul Dennis Kneepkens din Olanda, alături de Bianca Negrea, Alina Nagy – Ghinea (floristul care va împodobi Fântâna cu Peşti), precum şi Diana Toma, cea care va realiza amenajarea Fântânii fără Nume. Asociația Floriştilor Români, sub coordonarea Andreei Stor, designer florist internaţional, va realiza prezentarea și accesorizarea Zânei Timfloralis.

De asemenea, floristul polonez Pioter Marzec şi designerul Eli Lăslean au pregătit o prezntare de modă cu tematică florală. Pentru ediţia din anul acesta, Librăria Cărturești va amenaja un spațiu de relaxare, în fața Operei, unde vizitatorii vor putea răsfoi și cumpăra materiale și reviste de specialitate.

Pasionaţii de flori vor fi invitaţi la o mică plimbare, un tur al parcurilor, însoțiţi de un ghid, care le va prezenta diferite specii de flori. Traseul este prin Parcul Catedralei, Parcul Justiţiei şi Parcul Copiilor, iar întoarcerea se face pe aleile pietonale de pe malul Canalului Bega.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *