Fiul unui miliardar din vestul țării, vizat de o nouă cerere de arestare în lipsă şi trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

victor micula 1

Parchetul Judecătoriei Oradea a solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă in contumacie pentru 30 de zile pe numele lui Victor Micula, fiul unuia dintre patronii companiei bihorene European Drinks, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Oradea, procurorul Marius Pop Blaga.

Totodată, Victor Micula a fost trimis în judecată la Judecătoria Oradea pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a precizat procurorul Pop Blaga.

Procurorii îl acuză pe Micula jr. că, în 2019, ar fi cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare. Micula ar fi determinat o persoană care deţinea autorizaţie să cumpere mai multe arme care, în realitate, erau pentru Victor Micula.

Potrivit unor surse judiciare, în 2019, şeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniş, ar fi participat la o percheziție a poliției la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal.

Este a doua cerere de arestare în lipsă formulată de procurori în acest an, după ce, în ianuarie, Parchetul Tribunalului Bihor a solicitat emiterea unui mandat de arestare în dosarul în care Micula jr. este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI. Cererea parchetului a fost respinsă însă de instanţă.

Potrivit presei locale, Victor Micula se afla în Elveţia şi era cazat la un hotel de 5 stele, unde folosea cel mai scump apartament cu un tarif de 13.000 euro pe zi.

(Foto: Victor Micula jr. / Instagram)

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fiul unui miliardar din vestul țării, vizat de o nouă cerere de arestare în lipsă şi trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Lasă un răspuns