Fiscul invită contribuabilii în Spațiul Virtual Privat. Întreaga comunicare se va face online și nu fizic sau prin poștă ca până acum

Firmele şi PFA-urile mai au 2 săptămâni să se înscrie în Spațiul Privat Virtual

Fiscul invită contribuabilii în Spațiul Virtual Privat. Întreaga comunicare se va face online și nu fizic sau prin poștă ca până acum.

Înregistrarea în Spațiul Virtual Privat, platforma informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, va deveni obligatorie pentru firme și românii cu profesii liberale.

Ceea ce înseamnă că întreagă comunicare cu Fiscul se va face online și nu fizic sau prin poștă ca până acum. Deocamdată, Ministerul Finanțelor nu a stabilit un termen pentru noile reguli propuse.

Din opțiune, în obligație

Pandemia a accelerat digitalizarea comunicării cu plătitorii de taxe. Iar acum Finanțele vor să mai facă un pas și să transforme opțiunea comunicării electronice în obligație, cel puțin pentru o parte dintre contribuabili. Chiar dacă se bucură că scapă de cozi și aglomerație, oamenii sunt totuși sceptici.

Spațiul Virtual Privat le permite celor care și-au făcut cont să obţină informaţii despre datoriile pe care le au de achitat, să primească acte administrativ fiscale și să depună declaraţii fiscale.

După introducerea obligativității, documentele depuse în format electronic la ANAF pur și simplu nu vor mai fi luate în considerare, ceea ce ar putea atrage pierderea unor facilități sau sancțiuni pentru nedepunerea documentelor.

În plus, toate notificările transmise de ANAF către cei care sunt restanți vor fi comunicate electronic, astfel încât să nu se mai rătăcească sau să fie uitate în cutii poștale, că până acum.

CITEȘTE ȘI: Poliția de Frontieră: Copil ascuns de mama sa sub o pătură, pentru a-l scoate ilegal din ţară. Intenționa să-l ducă în Spania dar nu avea documente legale

Platforma informatică este interconectată cu Ghișeul.ro de anul trecut, astfel încât se pot plăti impozite și contribuții prin card bancar, inclusiv în numele altei persoane.

Guvernul se bazează pe digitalizare

Guvernul vrea să crească veniturile la buget și se bazează pe digitalizare pentru o colectare mai bună.

Peste un milion de persoane fizice și 600 de mii de companii s-au înrolat până acum în Spațiul Virtual Privat.

 

stiritvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns