Fiscul i-a luat la țintă pe marii contribuabili

O sută de acțiuni de control a programat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia.

CITEȘTE ȘI: Restricții de trafic în Timișoara: ce străzi se închid

Sunt vizați marii contribuabili, iar la companiile unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87 la sută dintre acestea s-au conformat. Pentru firmele găsite în ofsaid, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

”Reamintim operatorilor economici că termenul-limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit. Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF, disponibilă la adresa www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF, pot fi accesate informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF etc.).

Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător”, precizează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns