Firmele de înmatriculări auto din Timişoara, în cârdășie cu polițiștii?

De câteva luni, la Serviciul de înmatriculări auto din Timișoara oamenii se calcă în picioare. Fie că au nevoie de obținerea permisului de conducere, de înmatricularea unui autovehicul sau de numere provizorii, timișenii așteaptă ore în șir pe holurile mall-ului (în incinta căruia se află birourile Serviciului) pentru a-și depune documentele.

Programul cu publicul începe la ora 8,30. În jumătate de oră se eliberează deja peste 200 de numere de ordine, deși doar câteva zeci de clienți își așteaptă rândul.

Cum este posibil acest lucru? Din cauza firmelor de intermedieri auto. Acestea nu au voie să înregistreze mai mult de trei dosare pe zi la ghișeul pentru persoane juridice.

Angajații acestor firme au găsit o altă cale de a rezolva câți mai mulți clienți: merg mai repede, iau mai multe numere de ordine pe persoane fizice și, atunci când le vine rândul, mai înregistrează alte trei dosare.

Timișenii care merg pe cont propriu la Serviciul de înmatriculări auto pentru a nu mai plăti comisioane firmelor sunt nevoiți, astfel, să aștepte ore în șir, din cauza intermediarilor care se strecoară printre ei. Uneori, trebuie să facă mai multe drumuri la acest serviciu, pentru că, așa cum se întâmplă de obicei în România, mereu li se mai cere câte un act în plus.

La Serviciul de înmatriculări auto din Timiș, care se află în subordinea prefecturii, dar în cadrul căruia lucrează angajați ai Ministerului de Interne, timpul minim de așteptare pentru preluarea unui dosar este de zece minute. Indiferent la ce oră ar merge, o persoană fizică trebuie să aștepte cel puțin două ore până să-i fie preluate actele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Firmele de înmatriculări auto din Timişoara, în cârdășie cu polițiștii?

  1. Se pot faca ghisee separate pt persoane fizice si persoane juridice, si atunci n-ar mai fi probleme. Eventual chiar locatii diferite pt persoanele fizice si juridice. La mall sa ramana pers juridice si in alta locatie sa fie pt pers fizice, cu eventual mai multe ghisee si mai incapatoare sa nu stea omu ca milogu pe unde apuca pana ii vine randul.

  2. Am apelat la un intermediar sa imi imatriculez masina. Oare de ce? Pentru ca am un job ce nu imi permite sa stau la coada ore in sir.

    Contra unui comision decent fac ei lucrul acesta …perfect legal.

    Problema este la lipsa personalului de la inmatriculari si a proastei organizari de acolo

  3. Eu ce sa mai zic .. am luat la 10 bilet de ordine si mi-a venit randul la ora 15 !!!!! In anul 2016 in luna decembrie … de rasul lumii.. si au intrat 2 ( fara numar de ordine .. dar ci pile) Si i-a rezolvat pe repede inainte .. Catalin , ia si mie dosarul asta.. si Catalin are si el probabil un comision …

  4. Este penibila ideea aceasta , unica si aceeasi de zeci de ani , cu numere de ordine date in zori de zi!Este demonstrata a N-a oara totala lipsa de organizare a autoritatilor.Contribuabili sunt minati buluc in centru caci acolo si-au ales institutiile publice sediile lor de activitate. De exemplu Inmaricularile ,Eliberarea numerelor provizorii ar trebui dispersate in cate un ghiseu in fiecare cartier care are sectie de politie.In situatii de aglomerare , cum este si acum sa apeleze la persoane cu dizabilitati.pensionari chiar si voluntari . Tuturor sa li se elaboreze proceduri de lucru unice si simple pentru care nu trebuie abilitati deosebite(dupa o zi vei sti totul pe de rost)

Lasă un răspuns