Coloană de camioane pe şapte kilometri, la vamă, în vestul ţării, unde autorităţile ungare fac din nou verificări amănunţite

sosea blocata

Şoferii de camioane sunt nevoiţi să aştepte trei ore pentru a ieşi din ţară prin Vama Nădlac II, aflată pe autostradă, unde s-a format o coloană de camioane de şapte kilometri, pentru că autorităţile ungare fac din nou verificări amănunţite. Poliţia de Frontieră Arad, care nu poate preciza cât timp vor dura controalele, le cere şoferilor de camioane să evite acest punct de frontieră.

Cel puţin trei ore sunt nevoiţi să aştepte şoferii de camioane pentru a ieşi, marţi, din ţară prin Vama Nădlac II, judeţul Arad, din cauza unor controale amănunţite ale autorităţilor ungare, care verifică fiecare remorcă, conţinutul acesteia şi documentele de transport.

Poliţiştii de frontieră lucrează pe ambele artere de ieşire dedicate transportului de marfă, însă cu toate acestea pe autostrada Nădlac – Arad s-a format o coloană de camioane lungă de şapte kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că se aşteaptă două ore pentru controlul documentelor, chiar dacă şoferii acuză că stau cel puţin trei ore.

”Recomandăm să se iasă din ţară prin alte puncte, precum Nădlac I, Turnu şi Vărşand, din judeţul Arad, sau Borş, din Bihor”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Autorităţile române nu pot preciza cât timp vor dura controalele amănunţite efectuate de colegii din Ungaria, dar spun că traficul uşor nu este afectat.

O situaţie similară s-a înregistrat şi săptămâna trecută, vineri, când tot din cauza controalelor amănunţite efectuate la intrarea în ţara vecină s-a format coloană de automarfare pe autostradă, scrie news.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns