Firmele bănățene interesate de tranziția la economia circulară, invitate la un seminar

cciatece21

Tranziția spe o economie circulară, orientată spre reducerea deșeurilor și protejarea mediului, afectează diferite domenii, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor, până la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor.

Axată pe ”închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică și, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii financiare, sociale și de mediu pe termen lung. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș s-a implicat în proiecte legate de tranziția spre economia circulară și  organizează  un nou eveniment de populaizare a conceptului. Astfel, în data de 17 noiembrie, cu începere de la ora 11, va avea loc seminarul online  cu tema: ”Politici pentru economia circulară în regiunea balcanică”.

Seminarul este organizat în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat de CCIA Timiș și următorii parteneri: Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Scopul proiectului este de a construi un ecosistem pentru inovarea în domeniul economiei circulare, pentru atenuarea efectelor nocive ale schimbărilor climatice, care  să funcționeze ca un catalizator în procesul de tranziție al sistemelor. Un astfel de ecosistem transnațional nu există în prezent în regiunea balcanică, dar este solicitat de camere de comerț, ministere și de companii. Proiectul ”CE Beacons” creează un spațiu fizic, așa-numitul ”Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate în colaborare cu experți transnaționali.

Participarea la eveniment este gratuită, acesta urmând să se desfășoare în limba engleză. Informații suplimentare pot fi solicitate la nr. tel. 0372.185.285  sau prin e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Cristina Bădulescu, coordonator al proiectului Hub EIT Climate-KIC RO  din partea CCIA Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns