Finlanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, după noi cazuri de tromboză cerebrală

astrazeneca 3

Finlanda, care până acum nu suspendase administrarea vaccinului AstraZeneca, a decis vineri să întrerupă utilizarea acestuia ca ”măsură de precauţie” după două cazuri suspecte de tromboză cerebrală, în pofida avizului favorabil al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), care consideră că este ”sigur şi eficient”, relatează AFP.

”În conformitate cu principiul precauţiei”, Autoritatea finlandeză de sănătate publică (THL) a decis ”suspendarea vaccinărilor în Finlanda până când există mai multe informaţii şi se poate evalua o posibilă cauzalitate”, a indicat autoritatea, într-un comunicat, precizând că vaccinarea nu va fi reluată înainte de 29 martie, scrie agerpres.ro.

Autoritatea finlandeză a recunoscut că a luat decizia în contextul în care simptomele observate sunt ”extrem de rare” şi că ”nu există în prezent certitudinea că problemele cheagurilor de sânge sunt legate de vaccin”.

Autoritatea de reglementare europeană, EMA, a decis totuşi joi că este necesar să se continue vaccinarea cu AstraZeneca, care este ”sigur şi eficient” şi nu este legat de un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge, determinând multe ţări să anunţe reluarea vaccinării.

Dacă Norvegia, Danemarca şi Suedia au decis joi să aştepte elemente suplimentare înainte de a relua vaccinarea cu produsul AstraZeneca, Finlanda este prima care suspendă utilizarea vaccinului după decizia EMA, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns