Finanțări importante atrase de o comună timişeană

pietroasa 4

Comuna Pietroasa, situată la poalele de nord-vest ale Munţilor Poiana Ruscăi, pe cursul superior al râului Bega Poieni este una dintre cele mai pitorești localități ale județului Timiș, dar care a avut parte, inclusiv în anii din urmă, de inundații devastatoare.

CITEŞTE ŞI: Vremea rămâne rece şi ploioasă. Cum va fi săptămâna viitoare

Viața locuitorilor a devenit cu mult mai sigură după realizarea unor investiții vizând securizarea cursului Begăi și dotarea cu utilaje și echipamente necesare în situații de urgență.

Depășind spectrul pericolului pe care îl poate constitui natura dezlănțuită, edilii se pot concentra în prezent spre alte proiecte.
serafim vasi contabil pietroasa
Astfel, aceștia au atras, conform contabilului primăriei, Serafim Vasi (foto), două finanțări. Prima dintre ele utilizează fonduri europene în valoare de 500.000 de euro pentru reabilitarea celor patru cămine culturale din Pietroasa, Crivina de Sus, Fărășești și Poieni.

CITEŞTE ŞI: Şoferul unui BMW şi-a distrus maşina lovind în spate o Dacia 1310, care nu are daune majore (Video)

A doua provine din fonduri guvernamentale, alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, în sumă de peste 2,5 milioane de lei, care va susține înființarea rețelei de canalizare și realizarea stației de epurare a apelor menajere în localitatea reședință a comunei.

Din păcate, nu s-a găsit o soluție tehnică pentru întreaga comună. Ulterior, rețeaua de canalizare va putea fi eventual extinsă ori se va ajunge la o altă variantă, pentru ca locuitorii din aceste sate să beneficieze și ei de această utilitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *