Finanțări de 26,65 de milioane de euro, pentru 77 de firme din Regiunea Vest

camerista

Au fost semnate alte 77 de contracte de finanțare din fonduri ale Programului Operațional Regional (POR), de către Sorin Maxim, directorul Agenției Regionale de Dezvoltare (ADR) Vest, și reprezentanții companiilor beneficiare.

Însumate, contractele au o valoare de 26,65 de milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă reprezintă 15,54 milioane de euro. Firmele care primesc acești bani activează în sectoare diferite – producție, construcții și servicii (hoteliere, editoriale, reciclarea materialelor recuperabile, sănătate, consultanță și activități recreative).

Din numărul de beneficiari, 69 sunt microîntreprinderi (axa prioritară 2.1) și opt IMM-uri (axa prioritară 2.2). Finanțările susțin construirea și modernizarea spațiilor de producție sau de servicii și achiziționarea de echipamente, inclusiv de programe informatice.

Se estimează că în urma implementării acestor proiecte vor fi create 260 de noi locuri de muncă. Aceasta este a treia tranșă de semnări de contracte de finanțare, după alte două, în cadrul cărora au fost semnate câte 18 contracte la fiecare dintre aceste sesiuni.

Conform datelor prezentate cu această ocazie, în Regiunea Vest au fost contractate 183 de proiecte ale microîntreprinderilor, în valoare nerambursabilă de 27,88 milioane de euro (101,16 la sută din alocarea regională) și 21 proiecte ale IMM-urilor, totalizând 12,41 milioane de euro (60,95 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *