Finanțarea sportului timișorean, în coadă de pește

Primaria Timisoara

Cu toate că avertizase dinainte că formațiile sportive nu sunt langoșerii, așa încât să poată fi închise astăzi și redeschise peste două-trei zile, primarul Nicolae Robu nu a reușit să-i lămurească pe consilierii locali să voteze noul contract-cadru de finanțare a cluburilor la care Primăria Timișoara este asociată.

Printre argumentele edilului s-a aflat și faptul că primăria nu este asociată cu niște structuri sportive, ci chiar membru constituent al acestora, astfel încât verifică la sânge ce se întâmplă cu banii.

Consilierii PSD au solicitat, mai întâi, în cadrul ședinței extraordinare de joi, scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pentru ca raportul Curții de Conturi, referitor tocmai la finanțarea sportului, să poată fi studiat cu atenție de aleși.

Proiectul de hotărâre a rămas, totuși, pe ordinea de zi, întrucât s-a argumentat că există cluburi care nu au bani pentru a intra în sezonul competițional 2015/2016, dar a căzut la vot.

Totuși, pentru că nici un consilier nu dorește să-și asume tăierea fondurilor pentru sport, aleții se vor întâlni, din nou, luni, pentru a decide asupra noului contract-cadru, după ce vor citi argumentele auditorilor de la Curtea de Conturi. Finanțarea sportului a rămas o probelmă nevralgică pentru administrația locală timișeană și timișoreană, în urma problemelor cu banii dați clubului de fotbal Poli Timișoara, în perioada când acesta era deținut de Marian Iancu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Finanțarea sportului timișorean, în coadă de pește

  1. An mai scris in kegatura cu aceasta problema reluata si prin a est refuzul Consilierilor
    Locali.Cred ca avand in vedere si greselile facut cu IANCU,s-aprezentat de aceasta data
    propuneri legale de sponzorizare.Dilor Consilieri Locali roguva nu fiti giga contra daca
    Este legal deoarece banii sunt de la noi care traim in Timisoara si. cei care vor SPORT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *