Finanțare nerambursabilă pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest. Ce investiţii sunt acceptate

bani2

A fost deschis primul apel de proiecte pentru microîntreprinderi pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Depunerea solicitărilor se va putea face pe parcursul a jumătate de an, respectiv în perioada 27 iulie 2016 –27 ianuarie 2017.

Cererile de finanţare vor putea fi depuse prin intermediul aplicaţiei MySMIS. Ajutorul de stat nerambursabil este cuprins între 25.000 și 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă asigură cel mult 90 la sută din valoarea eligibilă a proiectului, beneficiarul trebuind să contribuie cu zece procente din total.

Sprijinul financiar este considerat ajutor de minimis, ceea ce înseamnă că o societate nu poate primi, indiferent de sursa de finanțare, mai mult de 200.000 de euro în decursul a trei ani fiscali consecutivi. Vor fi finanțate 1.200 de societăți din şapte regiuni de dezvoltare, inclusiv din Regiunea Vest.

O primărie din Timiş plăteşte cu ochii închişi lucrări inexistente

Solicitanții trebuie să îndeplinească însă anumite condiții: să fie din mediul urban, activitatea eligibilă să fie deja autorizată, investiția să vizeze o singură clasă CAEN, să aibă cel puțin un angajat etc..

Tipurile de investiții acceptate sunt construirea, modernizarea sau extinderea spațiului de producție sau servicii, inclusiv a utilităţilor aferente, dotarea cu active corporale și necorporale, achiziţionarea de instalaţii și echipamente, realizarea de website-uri de prezentare și de comercializare online.

Acest prim apel de proiecte pentru microîntreprinderi urmează să fie lansat și în plan regional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns