Finanțare de peste 28,4 mil. lei pentru instalare de panouri fotovoltaice la primării

Finanțare de peste 28,4 mil. lei pentru instalare de panouri fotovoltaice la primării din țară

Finanțare de peste 28,4 mil. lei pentru instalare de panouri fotovoltaice la primării

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanțare de peste 28.400.000 lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităților publice.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, vineri au fost semnate 10 contracte de finanțare în cadrul apelului finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Valoarea totală a proiectelor finanțate este de 26.590.462,56 lei, din care valoarea totală a finanțării din Fondul pentru modernizare este de 22.330.466,78 lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW.

Cele zece primării care au semnat contractele sunt: orașul Fămânzi și comuna Hudești din județul Botoșani, orașul Lipova din județul Arad, comuna Roșia din județul Bihor, comuna Grindu din județul Ialomița, comuna Gologanu din județul Vrancea, comuna Cuza Vodă din județul Călărași, comuna Ruscova din județul Maramureș, comuna Chirnogeni din județul Constanța și comuna Ilva Mare din județul Bistrița-Năsăud.

CITEȘTE ȘI: ITM Timiş, în acţiune pe autostrada A1 Timişoara – Arad

Anterior, pe 14 mai s-a semnat contractul de finanțare pentru Comuna Aștileu, județ Bihor. Valoare totala a proiectului este de 1.901.814,57 lei, valoarea finanțării din Fondul pentru Modernizare fiind de 1.626.878,89 lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

„Semnarea acestor contracte se subscrie priorității enunțate încă de la preluarea mandatului: investiții, investiții, investiții. Le mulțumesc colegilor din minister care au înțeles necesitatea accelerării investițiilor prin Fondul de Modernizare.

Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Prin semnarea celor 11 contracte de finanțare, se asigură finanțare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28.492.277,13 lei, cu o valoare totală a finanțării din Fondul pentru modernizare de 23.957.345,67 lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *