Alpinistul hunedorean Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Alpinistul hunedorean Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Alpinistul hunedorean Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Ascensiunea a durat aproape 12 ore, a anunțat managerul sportive al alpinistului, Ștefan Adrian Jurca.
Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a reușit să cucerească vârful Everest de 8.848 de metri, scrie radiotimisoara.ro.

“Ahriţculesei Adrian a cucerit Acoperişul Lumii. Este pe Everest (8.848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediţii coborârea spre tabăra de bază, la 5.335 m!”, a precizat Ștefan Adrian Jurca pe pagina sa de socializare.

El a postat şi o imagine cu o hartă transmisă de sportiv, în care se poate observa poziţia acestuia.
Comunicarea cu alpinistul se realizează printr-un telefon special, conectat la satelit.

“Adrian a plecat spre vârf la ora 21,00, ora Nepalului, şi a cucerit Everestul după aproape 12 ore, la ora 8,00 dimineaţa, ora Nepalului.

Starea sa de sănătate este bună, este optimist şi consumă puţin oxigen. Trebuie spus că Adrian a ales să urce pe Everest în varianta sport, în care şi-a transportat singur materialele necesare şi mâncarea, mai sus de tabăra de bază”, a spus managerul sportivului.

CITEȘTE ȘI: Ghidul candidatului pentru admiterea în învățământul liceal, profesional și dual 2024-2025, pentru județul Timiș

Adrian Ahriţculesei se îndreaptă vineri spre tabăra de bază (5.335 m), însă până acolo, în funcţie de condiţiile meteo va mai face o oprire la tabăra 3 (7.200 m) sau la tabăra 2 (6.400 m).

În luna ianuarie 2023, el a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel ‘Circuitul celor 7 vulcani’, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă.

Sursa foto: Adrian Ahriţculesei/Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *