Fiica șefului de la Ambulanța Timiş ajunge acasă pe la două-trei noaptea! Motivul este de apreciat

Ambulanta Timis

”E un copil prețios. Unic. Venit pe lume când eu aveam deja o vârstă. A fost crescută în spirit german, urmând, de la grădiniță și până la absolvirea liceului, la <<Nicolaus Lenau>> , după care credeam că va urma studiile în Austria. Aș fi vrut ceva mai bun pentru ea. Eu și soția am venit la <<Salvare>> pentru a scăpa de naveta la sat, unde eram medici de medicină generală”, spune doctorul Leonida Iancu, directorul din ultimii douăzeci de ani al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș.

 

Laonida iancu”Vine acasă pe la două-trei noaptea”

Cristina Iancu a trecut peste temerile și speranțele tatălui său și și-a făurit propriile vise, unele în care girofarul și sirena sunt mereu în gardă pentru a interveni în ajutorul semenilor săi.

”Activează de cinci ani ca voluntară. Totul a început în clasa a X-a, pe vremea când credeam cu toții că va urma o carieră în domeniul medicinei veterinare. Era <<Săptămâna altfel>> la școală și trebuiau să meargă într-un loc de muncă, altul decât cel al părinților lor, pentru a vedea cum se practică o meserie. Ea s-a dus la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, iar prietena ei cea mai bună a venit la Serviciul de Ambulanță. După două-trei zile, aud că ea făcuse deja câteva curse ca voluntar pe salvare. A urmat Medicina și e decisă să activeze în <<urgență>>”, spune Leonida Iancu.

Studentă în cel de-al treilea an la Universitatea de Medicină și Farmacie <<Victor Babeș>> din Timișoara, Cristina Iancu își petrece timpul liber ca voluntar pe ambulanță. ”Merge des în tură de noapte și vine acasă pe la două-trei noaptea. Nici nu știu dacă era mai bine să meargă la club”, spune Leonida Iancu.

 

Cristina Iancu”Niciodată nu e același lucru”

”E singura specialitate unde întâlnești tot. Sunt situații diferite, niciodată nu e același lucru. Îmi doresc ca și pe viitor să lucrez tot la ambulanță sau, de ce nu, pe elicopter”, ne-a declarat Cristina Iancu.

Depășind statutul de fiică a directorului după o vechime de cinci ani ca voluntară deosebit de activă, tânăra își amintește aproape fiecare caz la care a participat și fiecare învățătură pe care și-a însușit-o.

”M-a marcat primul accident cu morți. N-am dormit nopți la rând. Erau doi copii, o mamă și o bunică, toți decedați”, spune Cristina Iancu.

”Sper să-i treacă și să ajungă, mai târziu, măcar la Anestezie-Terapie Intensivă”, spune Leonida Iancu. ”Nu pot renunța. Mi-a intrat microbul în sânge”, îl corectează Cristina.

 

Florin Crisan”Cine se molipsește nu mai pleacă”

Același microb a pecetluit și soarta medicului Florin Crișan. ”După un an de stagiu, la 1 octombrie 2001 am venit la Serviciul de Ambulanță și am rămas. Cine se molipsește nu mai pleacă”, spune doctorul care va activa pe una dintre ambulanțele ce vor sta de gardă în noaptea de Revelion. Medicul Florin Crișan, alături de ambulanțierul Dorel Meteliancă, asistenta Mirela Hanțu și voluntarul Fabian Mihai, antrenați de doctorița Diana Mixich și directoarea medicală Carmen Dehelean, au ocupat locul I la concursul de profil organizat recent la Sibiu.

 

Ambulanta_Timis

”Au fost echipaje din 20 de județe, precum și din București. Am avut două probe, un caz medical care a evoluat negativ și a intrat în stop respirator și un politraumatism prin cădere de la înălțime. S-au punctat manevrele, terapia acordată, coordonarea echipajului. De asemenea, am scos și cel mai bun timp”, spune medicul Florin Crișan.

Tot pentru cel de-al doilea an consecutiv, ”echipajul cu asistentă” din Timișoara s-a clasat pe prima poziție a clasamentului. Din echipă au făcut parte asistentul Cristian Petrea, ambulanțierul Cosmin Lucaci și voluntara Cristina Iancu, fata care demonstrează că are toate calitățile pentru a lucra ca voluntar în subordinea tatălui.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Fiica șefului de la Ambulanța Timiş ajunge acasă pe la două-trei noaptea! Motivul este de apreciat

  1. Ma bucur mult pt fiica Dr Iancu.Serviciul de ambulanta Timis are un loc special in viata mea fiind primul lic de munca dupa terminarea scolii post liceale.Am invatat mult,experienta acel or ani m-a ajutat sa-mi gasesc usor un job in Australia Tara in care m-am stabilit in urma cu 11 anii.Doresc mult success fiicei si domnului director so nu in ultimul rand colegilor care isi Mai amintesc de mine

  2. Bravo Cristina Dumnezeu sa te păzească si sa te tina in mana LUi puternica .Esti o Binecuvantare pentru Timisoreni .Dumneze sa va binecuvânteze pe toata echipa suntem mandri de voi toti! Felicitari !

  3. Bravo ei, părinților și profesorilor care au educat- o ! Asemenea cazuri ar fi bine sa fie aduse în atenția tinerilor iar nu petrecerea timpului in cluburi ori pe FB,timp pierdut …

Lasă un răspuns